Грошей від "ДНР" так і не отримав, - колишній бойовик

Затримано колишнього бойовик з батальйону "Чорна сотня", який повернувся в рідне Курахове і розповів, що обіцяних грошей від окупантів так і не отримав, тож мусив їхати в іншу країну працювати на будівництві.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Донецькій області, передають Патріоти України.

Повідомляється, що у 2015 році 27-річний житель Курахового поїхав на окуповану територію до своїх родичів, а там познайомився з людиною, яка запропонувала "заробити непогані гроші". Пройшовши всі необхідні етапи перевірки, "новобранець" був зарахований в силовий батальйон "Чорна сотня".

"Базувалися вони спочатку в Сніжному, а потім в Торезі. Чоловік тривалий час не отримував ніяких завдань від керівництва, бо говорили, що в частині недостатньо зброї і техніки, хоча найманець бачив озброєних військових без будь-яких розпізнавальних знаків. Кілька разів його возили в Іловайськ, де вони розвантажували вагони зі снарядами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після тримісячного перебування "на казармі" чоловік вирішив звільнитися, тому що обіцяних грошей так і не отримав. Потім поїхав в іншу країну працювати на будівництві, а нещодавно повернувся додому.

"Затриманий екс-бойовик свою провину визнав і погодився допомагати слідству", - зазначють у поліції.

Стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Як неодноразово повідомлялося раніше, найманці на Донбасі часто скаржаться, що обіцяних окупантами грошей так і не отримали. Крім того, наразі російські командири вигадала чимало варіантів, як стягнути з місцевих бойовиків "премії" собі у кишеню.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...