Гроші витрачені, хай іржавіє: Третій квартал збитковий "Газпром" радісно рапортує про завершення своїх робіт на "турецькому потоці"

Тепер Москві залишилось чекати біля "моря погоди", в надії, що знайдуться партнери, щоб тягнути це страхіття далі до якихось берегів.

Російський газовий монополіст "Газпром" завершив будівництво морських ділянок газопроводу "Турецький потік" на території РФ, повідомляє прес-служба компанії South Stream Transport B. V. - "дочки" "Газпрому", яка займається зведенням газопроводу, передають Патріоти України.

Перша нитка газопроводу увійшла в виняткову економічну зону Туреччини.
"Pioneering Spirit, найбільше в світі трубоукладальне і будівельне судно, відзначило дана подія, уклавши в море трубні секції з російським і турецьким прапорами, які символізують перетин кордону виняткової економічної зони між двома країнами", - сказано в повідомленні.
В цілому було укладено 448 км труб по двом ниткам газопроводу. Очікується, що транспортування газу по "Турецькому потоку" почнеться в грудні 2019 року.
Морський газопровід "Турецький потік" складається з двох ниток, кожна з яких розрахована на транспортування природного газу в обсязі до 15,75 млрд м на рік.
6 грудня 2016 року генеральний директор "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що дві нитки "Турецького потоку" повинні бути введені в дію до 2019 року. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що будівництво "Турецького потоку" суперечить інтересам не тільки України, але і всієї Європи.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...