Грузинські Герої російсько-української війни (відео)

Він вірив, що Україна має шанс перемогти у цій війні з Росією. Він щиро у цю перемогу вірив!

Давид Сіхарулідзе

Загинувший айдарівець Давид Сіхарулідзе так і не дочекався дозволу на громадянство в Україні, йдеться в статті видання "Главное", передають Патріоти України.

"Давиду було 44 роки…Сіхарулідзе Давид ( ?? 1973 – 11.05.2017)

Народився у 1973 році в Тбілісі, Грузія.

Закінчив військову академію Грузії та військове училище Бундесверу в Німеччині.

У 1992—1993 роках воював в Абхазії. Закінчив військову академію Грузії та військове училище Бундесвера в Германії. Служив в грузинській армії у званні підполковника, з 2010 по 2014 рік був наставником в грузинському Національному тренувальному центрі «Крцанісі».

16.02.2015 року звільнився в запас та приїхав до України. В Україні, на початку квітня, став до лав батальйону «Айдар»

Звання: офіцер запасу ЗС Грузії.

Посада: інструктор, командир підрозділу 1-ї штурмової роти 24-го ОШБ «Айдар» 53-ї ОМБр., Збройні Сили України.

Давид за свої 44 роки пройшов більше ніж хто-небудь. В Україні він був в таких гарячих точках, як Новгородське, Мар'їнка, Світлодарська дуга.

Сильну людину перепитії життя ще більше загартовують. І те, що ти здобув – ця сила, дозволяє йти далі. Дозволяють тобі не здаватися, коли навіть навколо всі інші вже здалися.

Загинув 11.05.2017 року, внаслідок російського вторгнення в Україну, на позиції неподалік смт. Новолуганське (Донецької області), Україна.

Загинув від влучання міни під час несення служби.

Командир: «Бойцы как раз находились на “нуле”. Прилетел минометный снаряд, который взорвался рядом с ними. Офицер получил ранение в живот и истек кровью.»

Давида довезли до шпиталю, але він помер від поранення і втрати крові. Лікарі декілька годин боролися за життя бійця.

14.05.2017 року з загиблим воїном попрощались у Києві.

Наступного дня в Тбілісі віддати шану офіцерові прийшли міністр оборони Грузії Л.Ізорія та посол України в Грузії І.Долгов.

Похований на кладовищі в Грузії. Залишилася дружина та двоє дітей.

Побратим Давида про війну на Донбасі: «Я уже потерял счет тому, сколько грузин погибло на российско-украинской войне! Несколько сотен грузинских добровольцев и сегодня продолжают защищать Украину. Вопреки торжественно данному обещанию президента, никто из них так и не получил украинского гражданства. Но они все равно продолжают сражаться и погибать за Украину так же, как в свое время 34 украинца сложили головы в Абхазии, а многие, в том числе Георгий Гонгадзе, получили там ранения.
Сражаясь в Украине, грузины возвращают долг украинским героям, они сражаются и за свободу Грузии, но одновременно считают Украину своей второй родиной. Не случайно среди всех иностранцев в Украине больше всего погибло именно грузин. Пусть украинская земля будет пухом всем героям»

Загиблі вже не зможуть розказати про себе. Тому ми повинні вписати їх імена в історію."

Військовий Давид Сіхарулідзе:

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...