Гризня у "п'ятій колоні": Політолог розповів, хто намагається стати єдиним кандидатом у президенти від Кремля

Між проросійськими ставлениками Вадимом Рабіновичем і Юрієм Бойком продовжується боротьба за статус єдиного кандидата в президенти України. Хто із них виграв – буде зрозуміло, коли партії "Опозиційний блок" і "За життя" об'єднають під єдиного кандидата.

Про це розповів директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передають Патріоти України.

Якщо Кремль зрозуміє, що військове напруження сприятиме підвищенню рейтингу проросійського кандидата, то буде ескалація. Якщо побачать, що посилення обстрілів збільшить рейтинги іншим кандидатам, то Росія цього не робитиме. Головна мета Росії – повернути політичний вплив в Україні. Вони хочуть обрати свого президента і прем’єра. І війна – це інструмент для досягнення цієї мети, – наголосив Микола Давидюк.

При цьому, на переконання експерта, приєднання кума Путіна Віктора Медведчука до проросійської партії "За життя" Вадима Рабіновича не означає, що Кремль робить на нього ставку. У Москві йде змагання ще між так званими вежами Кремля. Одні хочуть лідера "Опоблоку" Юрія Бойка, інші – Рабіновича. Тому що це означатиме кураторство грошових потоків.

"Рабінович не виграв у Бойка змагання за єдиного проросійського кандидата. Перегони закінчаться восени. І приєднання Медведчука – це теж елемент боротьби. Хто виграв, буде зрозуміло, коли дві партії об’єднають під одного кандидата", – зазначив Давидюк.

Нагадаємо, чергові вибори Президента України мають відбутись 31 березня 2019 року. Про свої наміри вже оголосили Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко, Роман Безсмертний, Інна Богословська, Роман Насіров, Надія Савченко. Представник України у тристоронній контактній групі в Мінську, кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук братиме участь у виборах до Верховної Ради у 2019 році. Задля цього він вступить до складу партії Вадима Рабіновича "За життя".

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...