Гучна вечірка: Як Єлизавета ІІ відзначала 92-й день народження (фото, відео)

21 квітня королева Великої Британії Єлизавета II відзначила свій 92-й День народження. Вона посіла трон 1953-го. Знаходиться в світовому рейтингу монархів, які правлять найдовший час.

За традицією офіційні заходи до дня народження монарха проводяться в другу суботу червня. Її встановив на початку ХХ століття британський король Едуард VII. Він народився пізньої осені, але дуже хотів святкувати свій день народження влітку, в гарну погоду і при великому скупченні народу, - передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

Головною подією 21 квітня став святковий вечірній концерт в Royal Albert Hall у Лондоні. Королева відвідала його в супроводі сім'ї. Була запрошена також наречена принца Гаррі Меган Маркл.

"Разом з моїм батьком, герцогом Единбурзьким, королева протягом усього свого правління присвятила себе служінню Сполученому Королівству та іншим країнам Співдружності (включає в себе колишні колонії Британської імперії. - ред.). Сьогодні ми віддаємо належне її відданості, її стійкості у часи невизначеності та її життєво важливої ролі в об'єднанні людей з усіх верств суспільства через її силу і людяність. Я і моя сім'я приєднується до вас, бажаючи моєї матері, королеві, дуже щасливого дня народження", - сказав принц Чарльз на відкритий і концерту.

У своєму виступі принц Гаррі побажав приєднався до побажань.

В якості подарунка він анонсував запуск проекту Queen's Commonwealth Trust. Цю організацію він створив по прототипу Фонду Обами. Вона повинна об'єднувати юних лідерів з різних куточків світу і розвивати їхні здібності.

Королеві "не завжди легко підібрати подарунок", - пожартував він зі сцени. Пообіцяв, що найкращим подарунком стане робота організації.

"Ваша Величносте, з днем народження", - звернувся він наостанок.

На вечірці виступали Sting, ямайський співак та колишній британський морський котик Shaggy, австралійка Кайлі Міноуг та інші зірки. Британський співак сер Том Джонс виконував пісню під екзотичні народні інструменти.


Після того, як всі зірки виконали Happy Birthday, принч Чарльз вийшов разом з королевою. Він звернувся до неї "Ваша Величносте, матусю". Королева закотила очі, зал вибухнув сміхом. Принц Чарльз продовжив, що мати народила його у 22-річному віці у 1948-му і тепер неочікувано з'ясувала, що синові уже 70. Після того закликав тричі привітати її гучними вигуками.

Святкові заходи розпочалися з ранку. Прозвучали салюти з 41-го знаряддя в Гайд-парку в Лондоні біля Букінгемського палацу, а салют з 62-х знарядь - у Тауера.

Група ірландських гвардійців зіграла "Happy Birthday" для королеви Великобританії під час зміни варти.

На Фолклендських островах біля берегів Південної Америки пройшов урочистий парад. Там дали залп з 21 гармати.

Пінгвіни також влаштували парад на честь королеви, показали військові в своєму Twitter.

Deutsche Welle вирішили згадати, як змінювалася королева з роками.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...