І хай в Москві казяться: Йдучи в Європу, Україна повинна закрити кордони з Росією - відомий дипломат вказав на неминуче

На думку Володимира Огризка, закритий кордон з Росією - це те, що Україні сьогодні потрібно найбільше.

“Треба чітко і ясно розставляти свої пріоритети: ми ідемо до Європи, з Росією нам не по дорозі”, — зазначив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, повідомляють Патріоти України.

Екс-міністр наголосив, що відкритий кордон з Росією є загрозою безпеці України.

“Про те, що візовий режим потрібен, я про це говорив ще три роки тому, від початку агресії Росії проти нашої держави. На мою думку, підтримувати цей режим — означає відкривати ворота для російських злочинців, які приїжджають сюди до нас для того, щоб дестабілізувати ситуацію, для того, щоб підривати і вбивати наших людей, і не тільки наших. Це загроза нашій безпеці. Закритий кордон — це якраз те, що нам зараз, на мою думку, потрібно якнайбільше”, — додав екс-міністр.

В.Огризко також зазначив, що введення візового режиму з РФ необхідно для тих українців, які наразі живуть на території України та борються проти російського агресора.

“Які негативи? Часто популістично заламуючи руки починають говорити: "А як же ж там наші громадяни, які там перебувають, що ж буде з ними?". Скажіть, а як бути з тими громадянами, які не допомагають ворогу, а які з ним борються? Чому ми не говоримо про те, що ми повинні дбати про решту 42 млн громадян, які не колаборують з російським агресором, а борються проти нього. Я думаю, якщо поставити на терези одне і інше, то рішення має бути очевидне. Щодо негативів — я їх не бачу. Тому, що ми у такий спосіб кажемо нашому ворогу, що надії на якісь майбутні потенційні зміни він може залишити собі на згадку”, — зазначив В.Огризко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...