І хай в Москві казяться: Хорватія допоможе Україні в реінтеграції окупованих територій

Хорватія була реципієнтом безпечної допомоги, в тому числі кількох місій ООН.

прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович

Хорватія готова поділитися з Україною своїм досвідом реінтеграції раніше окупованих територій. З такою пропозицією з трибуни Генасамблеї ООН виступив прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Однією з найуспішніших миротворчих місій була UNTAES - Тимчасова адміністрація ООН для Східної Славонії, яка закінчилася в січні 1998 року мирною реінтеграцією наших раніше окупованих територій. Ми пропонуємо це унікальне ноу-хау і свій величезний досвід в якості корисного додаткового вкладу в зусилля міжнародного співтовариства в подібних випадках, таких, як імплементація Мінських угод в Україні, де ми можемо провести багато паралелей", - сказав Пленкович.

Він нагадав, що Хорватія була реципієнтом безпечної допомоги, в тому числі кількох місій ООН.

"Хорватія готова допомогти іншим в постконфліктному переході своїм досвідом в примиренні і зміцненні довіри", - підкреслив прем'єр-міністр.

Як відомо, тимчасова адміністрація Організації Об'єднаних Націй для Східної Славонії, Барані і Західного Срема (UNTAES) - це колишня місія ООН з підтримання миру в східній частині Хорватії в 1996-1998 рр. UNTAES було створено після підписання Ердутської угоди між хорватським урядом і представниками сербів.

Місія розпочалася 15 січня 1996 року і повинна була тривати один рік, протягом якого її представники повинні були стежити за демілітаризацією цих районів і забезпеченням мирної реінтеграції території до складу Хорватії.

Військова і цивільна місія складалася з трохи більше 4800 солдатів, понад 400 поліцейських і 99 військових спостерігачів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...