І шкоди для здоров'я не буде! - Супрун розповіла, як зробити новорічне застілля простим і корисним

Зважте за і проти, коли плануєте складне багате меню до новорічних свят.

Тривале стояння на ногах, без руху і роботи м’язів, викликає біль в суглобах і набряк вен. Висока температура і брак кисню в кухні є причиною головного болю і навіть підвищення тиску. Шум, опіки, багатозадачність, важкі сумки й витрати грошей — ніщо із цього здоров’я вам не додасть. Зробіть те саме, але трохи простіше і здоровіше. Про це розповідає в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, передають Патріоти України.

«Візьмемо олів’є. Є олів’є — не готуйте більше калорійних страв. Зрозумійте, що майонез — це проблема. Його забагато, він калорійний, малопоживний, і ускладнює травлення. У фабричному майонезі часто багато доданої солі, цукру та жиру. Тому його, як і інші готові соуси, слід максимально обмежити у споживанні, а краще — зовсім відмовитися. Натомість готувати їх вдома самостійно», - зауважила Супрун.

Майонез можна замінити: сметаною — в ній вітамін D, молочнокислі бактерії та жирні кислоти із коротким ланцюгом, турецьким йогуртом і гірчицею в зернах. Якщо хочете спробувати щось зовсім нове, майонез можна приготувати із горіхів кеш'ю або авокадо, чи взагалі на аквафабі — це вода, в якій варився турецький горох для хумусу. В інтернеті є багато рецептів.

«Нарешті, змініть співвідношення компонентів: більше моркви, свіжий огірок замість солоного, зелена цибуля замість ріпчастої (в ній багато магнію), відварене філе замість ковбаси й шинки. Додайте солену скумбрію — це джерело омега-3 поліненасичених жирних кислот. Любите олів’є — зробіть його кращим! “, - додала посадовець.

«Або шуба. Ще один “салат” в якому багато майонезу і людської праці. Зробіть простіше — окремо оселедці чи скумбрія. Окремо — вінегрет, і додайте до цього печені овочі: картоплю, селеру, пастернак, моркву, гарбуз і олію. Ви отримаєте те саме, але в легшій формі. І готувати простіше», - зазначила Супрун.

М’ясо краще запікати, аніж смажити. Спробуйте до нього соус із перемеленої журавлини, або гірчиці в зернах і йогурту, а не кетчуп чи той самий майонез.
Холодець — корисний! Але не забудьте доповнити його овочевим салатом і цвіклями.
А от ковбаси, шинка, готові не-домашні — все м’ясо — їсти не варто.

Добре приготувати до свят суп, курячий чи рибний бульйон або борщ. Рідка тепла їжа, в якій - все корисне з овочів сприяє травленню, але і утримує нас від переїдання. Суп це джерело мікроелементів і доступних поживних речовин на ранок похмілля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. "Потому что нельзя быть красивой такой": На сервісі знайомств заблокували акаунт моделі через "занадто привабливі" фото

понеділок, 7 березень 2022, 23:55

Додаток Tinder знову опинився в центрі скандалу через свою занадто жорстку політику щодо розміщуваних знімків.

З архіву ПУ. Як "зливали" Донецьк: "Центральна влада, яка довірила в 2014-му Донбас Ахметову і Таруті, не знала пару секретів", - журналістка

п’ятниця, 25 лютий 2022, 23:30

Сподівання на те, що, захищаючи свої активи, олігархи захистять і місто, не виправдали себе... Помилка центральної влади, яка в 2014-му довірила регіон Ахметову і Таруті, полягала в тому, що сподівалися - захищатимуть свої активи і разом з ними Донецьк...