"Я бачив багато різних військових різних країн. Наші - серед кращих!", - Арестович

Залишки збройних сил СРСР, що залишилися на території України, перетворилися в національну військову машину - зі своїм обличчям, традиціями, бойовим літописом і прикладами героїзму.

"Сьогодні навіть найзатятіші критики всього українського гідно оцінять, як виглядають збройні сили України", - пише у своєму блозі військовий експерт Олексій Арестович, передають Патріоти України.
Він зазначає, що за своє життя бачив досить багато самих різних військових різних країн. Наші - серед кращих.
За словами експерта, "абстрактні слова, раніше зрозумілі тільки військовим фахівцям, та й то, небагатьом: «армія - плавильний котел суспільства», «основний атрибут державності», сьогодні наповнені змістом для кожного небайдужого громадянина нашої країни. Бо кожен вже має достатньо підстав переконатися в тому, що суспільство наше - складне, в'язке і повне протиріч. Об'єднує його небагато: прапор, герб, любов до природи і традицій, гордість за артистів і спортсменів, і - армія. На відміну від символів і персоналій, армія - живий організм, витримка з усіх верств суспільства, тут зустрічаються і доларові мільйонери, які пішли в спецназ з початком війни, і модні айтішники, і хлопці прості селянські, і середній клас, і село, і місто."

Арестович підкреслює, "армія несе просту і зрозумілу функцію - тримає саме існування суспільства і країни, і все впирається в простий до болю факт - не буде армії, не буде України, і служить простою і ясною ідеї - ідеї загального блага в суспільстві «розумного егоїзму» . Ось ці прості речі, що проступають так явно на розломах історії, і об'єднують нас на самому фундаментальному рівні, дають реальне розуміння реальних структур і закономірностей нашого спільного буття. І добре, що при всіх наших протиріччях, є - сталевий каркас в плутаному, ламаною і різнобарвному фундаменті храму під назвою «Україна»."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...