"Я була поруч із Януковичем до останньої хвилини": Ганну Герман допитали у суді

Колишній нардеп і радник екс-президента України Віктора Януковича Ганна Герман заявила, що попросилася в помічники до президента після початку революції в країні, щоб "допомагати йому до кінця".
Ганна Герман

Колишній нардеп і радник екс-президента Віктора Януковича Ганна Герман уже чотири роки вимагає, щоб її допитали у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це Герман заявила під час давання свідчень в Оболонському райсуді Києва, де 26 червня відбувається засідання у справі Януковича, передають Патріоти України.

"Я вам дякую, що ви не нагадуєте суддю Кірєєва (екс-суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв виніс вирок щодо "газової справи" екс-прем'єра Юлії Тимошенко. У липні 2014 року його оголошсили в розшук в Україні за винесення завідомо неправосудного вироку. Кірєєв виїхав до РФ, де працює адвокатом. – ред.), що в Україні суди починають ставати незалежними", – заявила Герман.

Вона розповіла, що "не має жодних стосунків із Януковичем" після його втечі з України, а до цього понад 10 років працювала з політиком.

"Коли почалася революція в Україні, я прийшла до Віктора Федоровича і попросилася допомагати йому до кінця, тому що я розуміла, що моя позиція потрібна зараз президенту. І президент погодився. І я була поруч до останньої хвилини його перебування в Україні. Навіть більше, я говорила з ним, навіть коли він був у Криму", – повідомила Герман.

За словами екс-нардепа, закон про відсторонення Януковича від влади ухвалили, поки той перебував на території України, в Харкові. Герман розповіла, що, коли екс-президент уже був у Криму, їй зателефонував помічник глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва із проханням приїхати на півострів і підготувати прес-конференцію президента.

"Я сказала, що в Києві дуже важка ситуація, я як депутат нікуди з Києва і в Крим не поїду. Наступного дня я дізналася, що президент покинув країну, і це було для мене величезною несподіванкою", – підкреслила вона.

Нагадаємо, в Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича у держзраді. Йому інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни), ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...