"Я хотів організувати зустріч президента РФ з тодішнім в.о. президента України Турчиновим", - екс-нардеп розповів про таємну зустріч з Путіним перед анексією Криму

Президент Національного паралімпійського комітету України, колишній народний депутат Валерій Сушкевич розповів про свої дві зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним перед самим початком анексії Криму.

Про це він повідомив під час інтерв'ю на телеканалі "112 Україна", передають Патріоти України.

За словами Сушкевича, його перша зустріч з Путіним відбулася незадовго до відкриття Зимової Паралімпіади (проходила з 7 по 16 березня 2014 року). Він каже, що близько 21:30 йому подзвонив президент Паралімпійського комітету Росії Володимир Лукін, який попросив його зустрітися з "високопоставленим членом російського уряду".

"Мені запропонували поїхати на російському автомобілі, я відмовився. Сів у свою машину, зі своїм водієм, мене супроводжувала моя дружина. От ми втрьох їхали, попереду – російська машина. І тут мій водій каже: "Володимир Михайлович, здається, ми їдемо до Путіна". Я подивився по сторонах – і дійсно: абсолютно всі зупинилися, ми їхали, як кажуть, по коридору... Ми приїхали в якийсь незрозумілий готель, дуже сильно освітлений; зайшли в ресторан. Ресторан був величезний і порожній, було багато охорони. Я побачив, що в кінці залу сидів Путін з віце-прем'єром Козаком. І тоді, власне, відбулася моя перша зустріч з Путіним", - сказав Сушкевич.

За його словами, ця зустріч із Путіним тривала близько години. "Чесно кажучи, я був надто емоційним, я не чекав цієї зустрічі і мене переповнювали емоції... Я йому сказав, що під час Олімпіади (не Паралімпіади) всі війни, всі ворожі дії зупинялися. Дивіться, перед Паралімпійськими іграми були Олімпійські, і на час Олімпійських ігор анексія Криму було відстрочено. Тобто анексія почалася під час Паралімпіади. Я сказав: "Володимир Володимирович, тут ви бачите тисячі людей з важкими ураженнями, в тому числі – продукти війни з Близького Сходу і так далі. Ви зробили те, чого робити було не можна: почали військові дії проти держави з території країни, в якій проходить Паралімпіада. Це дуже погано", - каже екс-депутат Ради.

Друга зустріч з Путіним, говорить він, сталася, коли президент РФ приїхав на територію біатлонного комплексу, де повинні були виступати російські лижники-біатлоністи. Ця зустріч так само тривала близько години. Валерій Сушкевич підкреслив, що хотів організувати зустріч Володимира Путіна з тодішнім в.о. президента України Олександром Турчиновим.

"Він сказав: "Я не знаю, хто цей чоловік, який тимчасово виконує обов'язки президента. Хто він такий? Він обраний? Звідки він взявся? Я не буду зустрічатися. Я знаю, що ви президент Національного паралімпійського комітету, а хто він, я не знаю", - згадує Сушкевич.

"Найстрашніше для мене було те, що він слово "малоросія" сказав під час зимової Паралімпіади, коли на сході України ще нічого не відбувалося. Для мене було шоком, коли потім "малоросія" стала суб'єктом агресії на сході!", - додав президент Національного паралімпійського комітету України.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...