"Я не боюся": Кравчук несподівано виступив за автономію всіх регіонів України (відео)

За словами першого президента України, Україна не повинна боятися автономії своїх регіонів, якщо вона буде заснована на "високих принципах", прописаних в Конституції.

Таку думку Леонід Кравчук висловив в ефірі телеканалу Zik, передають Патріоти України.

"Я не боюся автономії, якщо вона побудована на високих принципах. Якщо в Конституції України вказати, що будь-яка регіональна одиниця може поставити питання про вихід з України, але для цього повинна голосувати вся країна, то в цьому немає ніяких загроз", - упевнений він.

Так, за його словами, якщо, наприклад, Донбас хоче незалежного статусу, то підтримати, або не підтримати це рішення повинні всі інші області країни.

При цьому, Кравчук вважає, що за Україною в разі автономій залишається відповідальність за ВСУ, оборону, безпеку і міжнародні відносини. "І ми не повинні цього боятися. Що ж стосується застережень про те, що так ми втратимо територіальну цілісність, то хіба ми вже не втратили? Ми територіально втратили Крим, не маємо впливу на Донбасі, і сьогодні в цих регіонах не залишилося нічого українського. Тому не можна сидіти і спостерігати за цим, потрібно пропонувати щось нове. І, безумовно, мої пропозиції не є істиною в останній інстанції", - додав він.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...