"Я не я і хата не моя": У Луценка зробили несподівану заяву щодо Саакашвілі

У Генеральній прокуратурі заявляють, що в 2017 році запити від компетентних органів Грузії про видачу колишнього грузинського президента, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, не надходили.

Міхеїл Саакашвілі

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідь ГПУ, передають Патріоти України.

При цьому в Генпрокуратурі зазначають, що в 2014 і 2015 роках отримували від грузинської сторони клопотання про розшук, взяття під варту і видачу Саакашвілі.

За результатами перевірки наприкінці березня 2015 року відомство вирішило відмовити у видачі Саакашвілі, додають у ГПУ.

  • Раніше українська сторона двічі відмовляла Грузії у видачі Саакашвілі.
  • Тим часом міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляє, що проти Саакашвілі порушено 4 кримінальні справи, і Тбілісі вимагатиме його видачі від будь-якої країни, де він вирішить зупинитися. У себе на батьківщини політику загрожує 11 років ув'язнення.
  • Саакашвілі пообіцяв, що повернеться в Україну 10 вересня. Політик висловив сподівання, що на кордоні біля пункту пропуску зберуться його прихильники.
  • Державна прикордонна служба обіцяє не пропустити Саакашвілі на територію України й вилучити у нього тепер вже недійсний український паспорт.
  • 5 вересня заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що Мін'юст отримав запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу Саакашвілі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...