"Я понял, что к власти на Донбассе пришли фашисты”: Екс-полонений бойовиків повідав історію росіянина, який перейшов на бік сил АТО

Один з колишніх «ідейних новоросів», які приїхали з Росії воювати проти «хунти», перейшов на сторону сил АТО, після чого створив і очолив в окупованому Луганську ДРГ, але пізніше був розсекречений і посаджений терористами «на підвал».

Віталій Руденко

Його історію в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів колишній полонений бойовиків «ЛНР», суддя Апеляційного суду Луганської області Віталій Руденко, який сидів з росіянином в одній камері, передають Патріоти України.

«Когда он служил в военной комендатуре, он общался со многими украинскими военнопленными. И говорит мне: “Я же вижу, что они нормальные и адекватные люди, настоящие патриоты своей страны, у них нормальные убеждения, ничего фашистского я не вижу. Я так же защищал бы свою родину, как ребята стоят”. К тому же он видел, как в городе вылавливали людей с украинской позицией, которые то ли с флагом вышли, то ли песни пели на украинском языке, то ли ленточку украинскую повязали. Их просто хватали, в подвал сажали. И он говорит: “Я понял, что к власти фашисты здесь пришли, поэтому надо от них избавляться”, - розповів історію росіянина Руденко.

За його словами, після того, як колишній «ідейний новорос» перейшов на сторону України, він пройшов додаткову підготовку, тільки після цього його перекинули назад на окуповану територію

«Он перешел на украинскую сторону! Он был определенное время на украинской территории, проходил подготовку, потом был заброшен опять в Луганск, создал свою ДРГ и выполнял определенные задания. Потом группа была рассекречена и очень многие из состава его ДРГ сейчас находятся там на подвале», - розповів Руденко, при цьому відмовившись називати прізвище росіянина.

«Он сам из Российской Федерации, я понятия не имею, где его родные, с кем можно связываться. С ним связывался дядька родной дважды, все его пытался назад забрать. А этот говорит: “Я теперь дал согласие сотрудничать с украинскими властями, возглавил, создал ДРГ. И теперь, пока я не зачищу здесь этих уродов, я назад не вернусь”, - додав суддя.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...