"Я процитувала те, що ми чуємо від зарубіжних колег," - Вікторія Тігіпко виправдовується за "громадянську війну" (відео)

Президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко заявила, що у нашій країні іде громадянська війна, і саме тому багато світових кінозірок бояться до нас їхати.

Сергій і Вікторія Тігіпки

Такі слова прозвучали від жінки Сергія Тігіпка під час прес-конференції 21-го червня, передають Патріоти України.

Пояснюючи складнощі привезення зірок на ОМКФ, пані Вікторія двічі назвала російську агресію в Україні "громадянською війною".

"У нас війна, і для них усе це дуже страшно. Агенти досі не хочуть везти, розмови ж не з зірками, ми знаємо, що є українські ознаки у багатьох зірок. Але, на жаль, ми з ними спілкуємося не на напряму", - сказала Тігіпко.

"Це люди, навколо яких - величезний бар'єр агентів, а для них - проста річ: у нас країна, в якій всередині є громадянська війна, у нас невирішений конфлікт. Тому, на жаль, вони після цього навіть не розмовляють", - заявила вона.

"Тому треба набратися терпіння. І розуміти, що, привозячи 300 іноземців в країну, де громадянська війна, це дуже серйозна перемога всієї команди кінофестивалю", - підсумувала президент ОМКФ.

Після того, як слова Тігіпко викликали суцільне обурення у соцмережах, вона схаменулася та взялася пояснювати, що саме мала на увазі.

"Хочу роз'яснити непорозуміння, яке виникло в ході сьогоднішньої прес-конференції. Розповідаючи про складнощі запрошення іноземних зірок і кінопрофесіоналів, я відзначила, що основна перешкода полягає в тому, що вони і їх агенти сумніваються в своїй безпеці. Однак, мої слова були витлумачені поза контекстом", - написала Тігіпко у Facebook.

"Я особливо підкреслю свою позицію: Україна піддалася агресії з боку Росії, через що на сході України вже понад три роки триває відкритий збройний конфлікт. Але ми повинні розуміти, що західні гості отримують інформацію про ситуацію з різних джерел - з медіа, з соцмереж, спілкуючись зі знайомими або рідше - з представниками посольств. Іноді ця інформація дуже суперечлива", - продовжила пояснювати Вікторія.

"Зарубіжні колеги в спілкуванні з нами транслюють безліч понять: війна, збройний конфлікт, громадянські зіткнення, антитерористична операція. По суті, я процитувала те, що ми чуємо від них всі ці роки. Зі свого боку ми вже кілька років проводимо роз'яснювальну роботу і з гостями, і з посольствами про реальну ситуацію, і про те, що і в Києві, і в Одесі безпечно", - запевнила вона.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...