"Я тут подумал, что должны мне вы все": Коломойський через суд намагається повернути "ПриватБанк"

Бізнесмен Ігор Коломойський оскаржує в суді рішення про визнання «Приватбанку» неплатоспроможним і його націоналізації.

Ігор Коломойський

Про це в інтерв'ю Finbalance заявила заступник глави НБУ Катерина Рожкова, передають Патріоти України.

«У позовній заяві пан Коломойський писав про рейдерство з боку держави [...] Як можна сподіватися на успіх у реструктуризації [інсайдерських кредитів, - ред.], якщо екс-власник банку, незважаючи на те, що є листи з його зобов'язаннями, йде в суд, подає позов про визнання протиправним рішення НБУ про визнання Приватбанку неплатоспроможним відповідно і рішення про націоналізацію, а також всіх поручительств?», - сказала Рожкова.

За її словами, в законі Про систему гарантування, де передбачена націоналізація, є такий момент: попередній власник акцій банку не має права вимагати від інвестора (тобто держави в нашому випадку) відшкодування збитків, понесених в результаті придбання новим інвестором акцій банку, з підстав недійсності, скасування або визнання протиправними рішень щодо всіх питань, угод чи інших дій, прийнятих в процесі визнання банку неплатоспроможним.

«Тобто за законом не має права вимагати відшкодування. Інше питання - наші суди. У нас судді дуже люблять одягати на себе мантію судді Конституційного Суду і трактувати закони. Ось тут є питання», - зазначила Рожкова.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...