"Я уже расплатился с долгами": Невзоров розповів, як Путін врятув йому життя

У 1990-ті роки, коли Володимир Путін був радником мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака, він фактично врятував життя російському публіцисту Олександру Невзорова.

Олександр Невзоров

Про це Невзоров розповів під час інтерв'ю російському журналісту Юрію Дудю, передають Патріоти України.

"Коли ви познайомилися з Путіним?" - запитав журналіст. "Це було так давно! Я тоді очолював якісь державні перевороти, коли ми планували якусь стрілянину в Петербурзі", - відповів Невзоров. І додав: "Ми давно знали про існування один одного, і до цього спілкувалися телефоном".

"Спілкуючись, ви могли уявити, що він так далеко піде?" - поцікавився Дудь. "Ні. Тому що я тоді не аналізував цю можливість. Знаєте, тоді так далеко піти міг будь-хто з співрозмовників. Тільки в мене були певного роду гарантії, що я точно не піду", - зауважив публіцист.

За його словами, в останній раз він особисто спілкувався з Путіним "пару років тому". "За яких обставин?" - запитав журналіст. "Не суттєво", - відрізав метр.

Разом з тим Невзоров додав, що свого часу Путін допоміг вирішити йому "особисте питання". "Його начальник була людина гаряча і в якусь хвилину він, звичайно, озвірів від усього того хамства, яке я влаштовував. Це були 1990-ті роки, коли будь-яке питання можна було вирішити з надзвичайною простотою (Дудь показав жест, що нагадує пістолет - Невзоров ствердно кивнув. - Ред.) і тоді у начальника знайшовся хороший радник, який пояснив йому, що цього не можна робити, і зробив все, щоб цього не сталося".

"Тобто по суті Путін врятував вам життя?" - запитав ведучий. "Ну, колись - так", - погодився публіцист. "Це багато що пояснює", - зауважив Дудь. "Ні, для мене це нічого не пояснює. Я вважаю, що я вже розплатився з боргами", - заявив Невзоров.

"Що ви скажете, опинившись перед Путіним?" - пролунало запитання. "Здрастуйте", - відповів Невзоров. А після перебивки додав: "Ні, мені є про що поговорити, але мене настільки все влаштовує. Я взагалі не маю шкідливої поганої звички лазити пальцями в пробірку. Я за те, щоб хімічні процеси, які відбуваються, відбувалися б без впливу спостерігача і навіть експериментатора. Тому мені все дуже подобається".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...