Як 28-річний ветеран АТО після демобілізації залишився на Донбасі вчителювати

В мережі розповіли зворушливу історію про вчителя однієї зі шкіл Дніпропетровської області, який вирішив піти добровольцем на фронт, а потім повернувся до своєї роботи.

Молодий вчитель з Дніпропетровської області, 28-річний Сергій Куліш вирішив добровільно поповнити лави українского війська, - пише видання Вчасно, передають Патріоти України.

"Вчителів не призивали, але сам для себе вирішив, що не можу просто спостерігати. Так я став військовослужбовцем четвертої хвилі мобілізації і потрапив в АТО", - розповідає Сергій.

Колеги молодого вчителя зазначають, що Сергій спочатку нікому не розповідав про своє рішення, а потім, коли вже стало відомо, не хотів одягати військову форму перед дітьми, щоб їх не лякати.

Бойову службу хлопець проходив у складі Національної гвардії України. Педагогічні навички стали в нагоді і тут, на Донбасі, під час спілкування з місцевими мешканцями.

"Було видно, що російська пропаганда дуже сильно тут попрацювала. Звичайно, що незнання власної історії привело до того, що людям привили якісь свої ідеї, вигідні певним особам", - говорить Куліш.

Після демобілізації воїн АТО знов повернувся на Донбас, але вже в якості вчителя. Тепер він викладає історію дітям у прифронтовому Покровську, що в 50-ти кілометрах від фронту.

Діти дуже задоволені роботою свого нового вчителя. Учні зазначають, що він краще вміє знаходити з ними спільну мову в силу свого віку, а також радіють, що в їхній школі працює справжній герой та захисник України.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...