Як чоловіків розводять на гроші у соцмережах

Про найпопулярніші міфи, які вигадують дівчата, щоб ошукати довірливих чоловіків через інтернет...

Розводи на гроші в соцмережах стають надзвичайно поширеними. І жертвами маніпуляцій усе частіше стають чоловіки, передають Патріоти України з посиланням на Закарпатські новини.

Тож, як чоловіки потрапляють на гачок українських та закордонних спокусниць.

Сповідь професійної віртуальної коханки

Журналістам вдалося знайти дівчину, яка в соцмережах заробляє непогані гроші. За словами Ірини, вона надає цілком чесні послуги, але бере за це відповідну плату.

Ось що вона розповіла.

«Більшість чоловіків шукають в інтернеті розваг. Це – ігри, знайомства і, звісно ж, інтим. Зі своїм чоловіком я також познайомилася в одній із соцмереж. Після кількамісячного бурхливого роману я завагітніла, тож ми вирішили одружитися. Коли народився син, протягом кількох місяців у нас близькості не було зовсім. Мені не хотілося. І ось тоді одного разу, зайшовши до нього вночі в кімнату, я побачила те, від чого втратила дар мови. Він мене зраджував із віртуальною коханкою. Згодом розповів, що так робить часто, бо його організм потребує розвантаження, а я зайнята дитиною і не звертаю на нього ніякої уваги. Тоді я йому вибачила. Поступово життя ніби налагодилося, та згодом мені стало відомо, що з однією з дівчат він таки зустрічається в реалі. Тоді я вирішила поставити жирну крапку на всьому і подала на розлучення. Одній із півторарічним сином мені було важко, батьки в мене небагаті. Перед тим ми жили у його квартирі, з якої мені довелося піти, – розповідає Ірина. – Я мала думати, чим зайнятись. І тоді мені спало на думку надавати такі ж сексуальні послуги через Інтернет. Я добре знаю англійську, тож спершу знайомилася тільки з іноземцями, аби ніхто вдома не дізнався. Гроші вони мені наперед переказували на рахунок і я діяла абсолютно чесно. Це приносило непогані заробітки і невдовзі я змогла вже собі винайняти житло. На той момент я переїхала з села в Ужгород, де мене ніхто не знав, тож мені було абсолютно байдуже, хто знаходиться по той бік монітору. Я почала практикувати інтим і з українцями та закарпатцями. Охочі знаходилися завжди. Працювала сама, без якихось посередників. Знайомилася, заводила розмову, спокушала. А потім пропонувала секс на відстані за гроші. Потім у мене захворів син, і в один момент мені потрібна була велика сума. Просити я не мала в кого, кредит взяти не могла, бо ніде не працювала. Тоді мені спало на думку пошантажувати одного з постійних клієнтів. Я знала, що він одружений і попросила в нього певну суму, мовляв, наші сеанси я записувала на відео, тож якщо не заплатить, скину його дружині. Той чоловік не хотів втратити родину, тому почав торгуватись одразу. Суму ми зменшили і він таки заплатив. Я зрозуміла, що це діє, і зробила так ще з декількома. Це було справді вигідно. Невдовзі в мене були на руках необхідні гроші. Із того часу справді періодично шантажую клієнтів. Але не всіх. Я знаю, кого можна, а кого – ні. Вважаю, що не роблю нічого протизаконного, бо жодного разу, навіть якщо чоловік категорично відмовлявся платити, я не здала його дружині».

За словами закарпатки так діє не вона одна, ця схема давно популярна у всьому світі.

Покинуті наречені

Справді, такий спосіб заробітку є ще доволі чесним порівняно з іншим, яким користуються справжні шахрайки, зводячи з розуму наївних хлопців, які мріють знайти дружину за кордоном, виїхати в іншу державу і жити заможно.

28-річний Дмитро після закінчення університету не міг знайти роботу за фахом. Довго вірив, що це йому вдасться і він гідно зароблятиме, але потім надія розтанула і він з іншими чоловіками з Тячівщини подався на заробітки до Чехії.

Фізична робота йому давалася важко, хлопець себе заспокоював лише тим, що все тимчасово. Тим часом у соцмережі він познайомився з дівчиною із Австрії. На фото була дуже зваблива красуня, з ідеальною фігурою та ангельським обличчям. Вони щовечора обмінювалися листами, але ніколи не виходили на відеозв’язок. Вона закидувала його фотографіями, зізнавалася в коханні, кликала до себе, обіцяла любити до останнього подиху.

Німецької Дмитро не знав, тож із Сільвією спілкувався англійською. Хлопець був на сьомому небі від щастя, бо, за словами дівчини, вона мала свій бізнес, квартиру, впливових друзів, обіцяла, що допоможе з оформленням документів і навіть заплатить за все.

«Не повірити їй було неможливо. Так ми спілкувалися три місяці. Я вже захотів її побачити. І ось раптом мені надійшов лист, що вона їде в Африку, мовляв, це ненадовго, а коли повернеться, ми неодмінно зустрінемося. Казала, що має там термінову справу, бо займається ще й благодійністю. Мені стало трохи тривожно, але я побажав їй щасливої дороги. Кілька днів від неї не було жодної звісточки. Але враз вона написала, що потрапила в аварію, їй потрібна термінова операція, а грошей немає, бо вкрали і документи, і банківські картки. Я тоді навіть не подумав, як таке може бути, аби все зникло, але якимось дивом чином уцілів телефон. Однак був настільки закоханим, що голова не працювала. Сільвія попросила 2,5 тисячі доларів. Терміново. У мене було лише 2, тож 500 доларів я позичив у кума. Вона відправила реквізити, і я того ж дня переслав їй кошти. Та після цього вона зникла. Я дуже довго побивався. Не так за грошима, як за коханою людиною. Думав уже всяке і вирішив, що операція пройшла невдало і вона померла. Це трапилося більше року тому. І от нещодавно мені написала якась Стелла зі США. Вона представилася власницею турагентства і запропонувала спілкуватися. Замість аватарки у неї на сторінці в соцмережі був кораблик. Тож я завів бесіду. Та яким же було моє здивування, коли вона відправила мені в приват «свої» фотографії. На них я побачив знайомі риси. Невже це Сільвія повернулася? Перше, що майнуло в моїй голові. Та за стилем написання то була не вона. Тоді я перевірив фото за допомогою гугла. На знімках була модель з Нідерландів Даутцен Крус. Лише тоді до мене дійшло, що ніякої Сільвії насправді не було і за красивими фотографіями ховалася шахрайка – така ж, як і Стелла. Більше з іноземками не знайомлюся через соцмережі ніколи, – зазначив Дмитро.

Утім це не єдиний шлях розводу представників сильної статі.

Інші види шахрайства

У сучасному світі матеріальний інтерес часто переважає над духовним і моральним. Багато дівчат не вірять ні в яку любов, їм не потрібна ніяка щирість і теплота у стосунках, їх цікавлять зазвичай лише матеріальні блага і вони всіма силами стараються заволодіти ними.

На спеціальних форумах чоловіки охоче діляться історіями про те, як їх «киданули».

Ось ще одна популярна нині схема.

Шахрайка (а нею може бути хто завгодно, навіть чоловік) заводить фейкову (несправжню) сторінку в соцмережі (на сайті знайомств, абиде). Фото, звісно, використовує якоїсь симпатичної моделі або акторки, або навіть реальної знайомої, тільки не свої власні. Відтак знайомиться з «потенційними» нареченими. Зазвичай наші дівчата шукають «наживку» за кордоном, де в чоловіків вищі статки і де безпечніше. Після знайомства, під час спілкування натякають іноземцю, що жити в цій країні набридло, перспектив ніяких, довкола бруд і хамство, тому їй дуже б хотілося кудись виїхати – хоч ненадовго.

І тут зачіпається чоловіче самолюбство. Він думає, що саме він, лише він може їй допомогти і запрошує до себе. Але тут з’ясовується, що приїхати дівчина не може, бо Україна, мовляв, бідна держава з дуже низькими зарплатами, а квитки на літак коштують дуже-дуже дорого та плюс ще часто потрібна й віза та інші витрати. Отже, закоханий американець чи громадянин іншої держави, аби потішити кохану та ближче з нею познайомитись, висилає гроші на квиток. Після цього дівчина благополучно зникає.

Утім останнім часом схема спрацьовує не завжди, бо заокеанські женихи її розкусили і часто починають відправляти електронні квитки. У такому разі дівчина починає придумувати історії з хворобами та інші вигадані історії.

Популярною схемою виманювання грошей у чоловіків є ще один міф про покинуту молоду маму. Дівчина переконує віртуальних друзів у тому, що вона сама виховує дитину, хлопець її кинув і залишив без грошей, тож вона не має за що купити навіть дитині молоко. Як правило, більшість чоловіків шкодують маму та дитя і надсилають їй гроші – хто скільки може.

Також нині нерідко з чужими фотографіями хворих дітей збирають кошти на операції. І це – найганебніший, найгірший і найнечесніший спосіб шахрайства на чужому здоров’ї, на горі тих людей, чиє дитя справді потребує допомоги. Адже, викривши бодай одну таку псевдопрохачку, багато хто не повірить потім і тим, хто справді потребує допомоги.

Як розпізнати, що дівчина шукає лише вигоду і їй потрібні лише гроші?

По-перше, найчастіше дівчата-шахрайки знають, що головною зброєю в даній ситуації є їхня краса (нехай навіть чужа у вигляді аватарки). Чоловік любить очима, тож варто йому побачити гарне личко і стрункі ніжки, як він тут же втрачає голову і готовий викласти чималі гроші, щоб отримати бажане.

Тому якщо дівчина красиво і дуже яскраво виглядає, навмисне намагається спокусити і привернути до себе увагу – це може бути сигналом, що красуня згодом зажадає грошей за право знайомства і спілкування з нею. Але, звісно, не всі красиві і доглянуті жінки є «кидалами».

Ось коротко ще одна історія.

До самотнього пенсіонера Василя з Мукачева попросилася в друзі дуже вродлива молода дівчина Діана. Вони протягом певного часу мило спілкувалися, але десь за два тижні після знайомства дідусь запитав, чим вона займається. Діана сказала, що робить еротичний масаж, але він коштує дорого і йому це не по кишені. Старий запитав, скільки. Сума виявилася справді чималою – 1800 гривень за сеанс. Але діда зачепило. І він вирішив віддати всю свою пенсію за годину щастя. За правилами гри, Василь мав переказати кошти за вказаним рахунком, а після цього дівчина мала скинути йому адресу, куди йти. Чоловік виконав усі умови – і від Діани прийшло повідомлення з адресою. Але яким же був подив закарпатця, коли з’ясувалося, що там проживала зовсім інша родина і ні про яку Діану ніхто не чув. Аби впевнитися, Василь навіть попросився в гості і на власні очі побачив, що його знайомої там і близько немає.

Звісно, того ж дня зник і акаунт красуні, більше вона ніколи йому не писала.

Таким чином, аби не стати жертвою інтернет-шахрайок, треба завжди зберігати пильність, особливо тоді, коли йдеться про гроші.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...