Як демонізують українців на окупованих територіях, - експерт

Терористи в "Л/ДНР" продовжують демонізувати українців, в тому числі і українські спецслужби. Це робиться для того, щоб відвернути увагу населення від розчарування, яке зростає в "республіках".

Про це в своєму блозі на "Обозревателе" написав заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко, коментуючи підрив пам'ятника так званим захисникам в "ЛНР" , який стався 1 серпня, передають Патріоти України.

"Насамперед, виходячи з того, що рівень життя у "ЛНР" чи "ДНР" - порівняно з рівнем життя у Росії чи Україні – значно нижче. Тому, навіть серед тих, хто підтримував російський чи "республіканський" вектор розвитку "ЛНР" чи "ДНР", починає зростати розчарування. Розчарування у Росії, Плотницькому чи Захарченку. А відповідно – їх необхідно врятувати і зберегти підтримку серед населення. І така підтримка можлива через негатив - засилля українофобії, як на словах, так і в ділі", - написав Петренко.

"Вектор ненависті, коли знищуються символи, спрямовується не проти народу Луганщини, а саме проти тих осіб, які розв’язали цю війну і які примусили населення "ЛНР" і "ДНР" жити в умовах окупації, жити у злиднях та жити без перспектив.", - пояснив він.

Петренко зазначив, що якщо говорити про загрози терористичних актів на тимчасово окупованих територіях, то вони існують завжди.

Також він додав, що російські спецслужби намагаються розв'язати війну з українськими, щоб війна в Україні була схожа на громадянську.

"Якщо під час терористичного акту будуть гинути люди на окупованій території, то можна однозначно сказати, що це справа рук саме бойовиків. Тому що гибель місцевого мирного населення емоційно об’єднує проти тих, хто здійснює ці замахи. Тому і вектор ненависті буде однозначно спрямований на українські спецслужби, збройні сили", - підкреслив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...