"Із дитинства мріяв стати фермером. Коли почув, що в Україні хороші можливості для розведення тварин і багато землі, вирішив сюди переїхати. Одружився з місцевою дівчиною Світланою. Зараз виховуємо сина і дочку", - розповідає Алім Алескеров.
Спочатку чоловік жив з дружиною у Білій Церкві. Через рік родина переїхала у село. "Одразу відкрив салон краси у райцентрі. В дома завів курей, гусей, кіз. Купив десять корів і апарат для доїння. Спочатку було важко, бо всі заощадження вклали у бізнес і господарство. Іноді грошей не вистачало на проїзд і на хліб. Не було до кого звернутися за допомогою. Випадково дізнався про державну програму, за якою власникам понад трьох корів можуть відшкодувати вартість доїльного апарату. Взяли довідку у голови сільської ради про кількість тварин і надіслали заявку. Через деякий час дійсно повернули гроші".За словами чоловік, за рік справи у салоні налагодилися, клієнтів вистачало. Але займатися домашнім господарством і бізнесом одночасно не виходило. Тому вирішив змінити рід діяльності. "Перукарню закрив. А усіх корів продав, бо дохід від молока був мізерним. На виручені гроші купив 50 овець романовської породи. Вони швидко розмножуються, одна вівця дає 3 – 4 ягнят за окіт. За рік уже мав стадо із 200 голів. Зараз їх в господарстві більше тисячі. Тримаю усіх на фермі, яку орендую поблизу дому. Найняв пастухів з інших сіл, де немає роботи. Вони живуть у будиночку на фермі. Забезпечуємо їх із дружиною харчуванням. Підключили інтернет, телебачення".
Перших клієнтів Алім знаходив через знайомих. Найчастіше баранину замовляють іноземці, які тримають в Києві ресторани та шашличні. "Коли бачу у місті такого ж мусульманина, навіть з іншої країни, завжди вітаємося. Ввічлива розмова переходить у знайомство. Так виникло коло клієнтів. Вони рекомендували мене друзям і справа пішла. Іноді телефонують незнайомі люди і кажуть, що терміново потрібне м'ясо на шашлик. Надсилають гроші на карточку. Ми ріжемо барана і передаємо маршруткою. Живих овець купують в Азербайджані і Туреччині для розведення".
На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...