Як емігрант з Азербайджану став бізнесменом в Україні

Азербайджанець Алім Алескеров відкрив овечу ферму у селі Тхорівка Сквирського району Київської області. Постачає баранів у Азербайджан і Туреччину.

Алім Алескеров 10 років мешкає в Україні. Разом із дружиною Світланою виховує сина і дочку, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Із дитинства мріяв стати фермером. Коли почув, що в Україні хороші можливості для розведення тварин і багато землі, вирішив сюди переїхати. Одружився з місцевою дівчиною Світланою. Зараз виховуємо сина і дочку", - розповідає Алім Алескеров.

Спочатку чоловік жив з дружиною у Білій Церкві. Через рік родина переїхала у село. "Одразу відкрив салон краси у райцентрі. В дома завів курей, гусей, кіз. Купив десять корів і апарат для доїння. Спочатку було важко, бо всі заощадження вклали у бізнес і господарство. Іноді грошей не вистачало на проїзд і на хліб. Не було до кого звернутися за допомогою. Випадково дізнався про державну програму, за якою власникам понад трьох корів можуть відшкодувати вартість доїльного апарату. Взяли довідку у голови сільської ради про кількість тварин і надіслали заявку. Через деякий час дійсно повернули гроші".За словами чоловік, за рік справи у салоні налагодилися, клієнтів вистачало. Але займатися домашнім господарством і бізнесом одночасно не виходило. Тому вирішив змінити рід діяльності. "Перукарню закрив. А усіх корів продав, бо дохід від молока був мізерним. На виручені гроші купив 50 овець романовської породи. Вони швидко розмножуються, одна вівця дає 3 – 4 ягнят за окіт. За рік уже мав стадо із 200 голів. Зараз їх в господарстві більше тисячі. Тримаю усіх на фермі, яку орендую поблизу дому. Найняв пастухів з інших сіл, де немає роботи. Вони живуть у будиночку на фермі. Забезпечуємо їх із дружиною харчуванням. Підключили інтернет, телебачення".

Перших клієнтів Алім знаходив через знайомих. Найчастіше баранину замовляють іноземці, які тримають в Києві ресторани та шашличні. "Коли бачу у місті такого ж мусульманина, навіть з іншої країни, завжди вітаємося. Ввічлива розмова переходить у знайомство. Так виникло коло клієнтів. Вони рекомендували мене друзям і справа пішла. Іноді телефонують незнайомі люди і кажуть, що терміново потрібне м'ясо на шашлик. Надсилають гроші на карточку. Ми ріжемо барана і передаємо маршруткою. Живих овець купують в Азербайджані і Туреччині для розведення".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...