Як "головний Москаль України" перекваліфікувався на ватага і заговорив про перенесення адміністрації на полонину (фото)

На Закарпатті у Дубовому Тячівського району урочисто провели отари на полонину.

Про це інформує офіційний сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, передають Патріоти України.

Весняний полонинський хід, що вже вп'ятнадцяте пройшов в Дубовому, став одним із кращих масових гулянь на Тячівщині – це оцінили як місцеві мешканці, так і приїжджі гості та багаточисельні туристи. Розпочалося свято у центрі села під звуки трембіт.

Під час святкування вівчарі вибрали Москаля почесним ватагом і вручили йому відповідні атрибути – вівчарську палицю, ремінь та головний убір.

"Я такої символічної нагороди не чекав, тому з понеділка обласну адміністрацію переносимо на полонину", – пожартував голова ОДА.

Москаль у супроводі вівчарів та учасників святкування запалив символічну полонинську ватру, а далі в імпровізованій колибі показав майстер-клас із виготовлення сиру, яким пригощав усіх охочих.

Гості свята отримали змогу оглянути виставки робіт народних умільців району з декоративно – прикладного та образотворчого мистецтва, а також посмакувати бринзою, сиром та іншими вівчарськими делікатесами, які можна було придбати за помірними цінами. Та головними героями цього дня стали вівчарі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...