Як готували "заколот" проти останнього союзника Кремля в Латинській Америці: Новий очільник Венесуели Гуайдо таємно їздив до США перед оголошенням себе президентом, - ЗМІ

Щоб непомітно вибратися з Венесуели, Гуайдо виїхав через кордон із Колумбією.

Хуан Гуайдо

Спікер нацзборів Венесуели Хуан Гуайдо, який проголосив себе президентом Венесуели, здійснив низку таємних закордонних поїздок. Про це з посиланням на неназваних учасників переговорів повідомляє Associated Press, передають Патріоти України.

Так, він таємно вирушив до США, Колумбії та Бразилії, щоб поінформувати місцевих посадових осіб про стратегії масових демонстрацій опозиції у Венесуелі.

Щоб залишити Венесуелу, Гуайдо незаконно прокрався через кордон з Колумбією, пише видання. Адже більша його частина згідно з наказом Мадуро, залишається закритою. Відкрита тільки прикордонна ділянка у венесуельському штаті Тачира.

До цього плану, за даними співрозмовника ЗМІ, Гуайдо був змушений вдатися, щоб не викликати підозри у співробітників імміграційної служби, які іноді затримують опозиційних діячів в аеропорту і не дозволяють їм виїжджати за кордон.

Також через жорсткі заходи місцевого уряду весь процес доповнювався передаванням зашифрованих текстових повідомлень. Для доставки таких повідомлень, за словами американського чиновника, який також знає про ці переговори, використовувалися посередники. Спілкувалися таким чином, за його даними, політичний наставник Гуайдо і венесуельський опозиціонер Леопольдо Лопес. Останній перебуває під домашнім арештом після того, як спробував організувати масове повстання проти Мадуро в 2014 році, зазначає AP.

Однак рішення протистояти Мадуро напряму стало можливим тільки завдяки сильній підтримці адміністрації президента США Дональда Трампа, відзначає Associated Press. Через це латиноамериканські країни, як зауважує видання, «усвідомили: у них є партнер у США, готовий впоратися з триваючим вже багато років кризою».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...