Як і вимагав Захід: Керівник "Укроборонпрому" пішов у відставку

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов заявив, що йде у відставку з посади. Він уточнив, що заяву про звільнення написав ще торік.
Роман Романов

"Я прийняв рішення залишити свою посаду очільника ДК "Укроборонпром". Заяву про це я написав ще у минулому році, сподіваюсь, що президент України Петро Порошенко підтримає моє рішення. І для того, щоб одразу зняти ряд питань, маю наголосити на декількох важливих позиціях. Ми перемогли. Ми – це 80 тисяч працівників "Укроборонпрому", які перетворили найбільше об'єднання оборонної промисловості України в ефективний механізм, який у найстрашніші часи дав нашим захисникам зброю, яка допомогла їм врятувати країну", - ідеться у заяві Романова на сайті "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Він нагадав про успіхи підприємства за останні роки, яке постачає озброєння та техніку не лише українській армії, а й продає її за кордон. "Всі роки роботи в "Укроборонпрому" ЗМІ нагадували мені, що я прийшов в держконцерн з бізнесу. Це правда. І я вважаю, що в житті кожного чоловіка повинен бути період, який він зобов’язаний віддати служінню своїй країні. І ці 3,5 роки були моїм служінням. Я вдячний кожному з 80 тисяч працівників "Укроборонпрому", які повірили у відродження оборонної промисловості країни. Упевнений, що мій послідовник продовжить цей курс. А я плавно передам йому всі справи, щоб цей перехід жодним чином не відобразився на ефективності роботи концерну. Наша команда дала потужний поштовх розвитку, як української оборонної промисловості, так і всієї економіки країни. Ми розуміємо, як створити протягом декількох років оборонну промисловість, яка забезпечить незалежність та територіальну цілісність будь-якої країни", - зазначив Романов.

Нагадаємо, 27 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що підпише подання на ім'я президента щодо звільнення Романова. Він звинуватив гендиректора концерну в тому, що той не знайшов шляху до погашення заборгованності перед працівниками суднобудівного заводу в Миколаєві.

Своєю чергою Романов наголосив, що концерн не має стосунку до заборгованості перед працівниками "Миколаївського суднобудівного заводу". "Заборгованість із зарплати склалася через те, що завод не отримував відшкодування коштів за утримання ракетного крейсеру "Україна" та самостійно за свій рахунок тримав "Україну" на плаву від лютого 2015 року. В результаті державна заборгованість склала – 61 млн грн", - запевнив він.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...