Як ймовірні наступники Меркель ставляться до Путіна, - ЗМІ

Найбільші шанси замінити Ангелу Меркель мають троє кандидатів. Основними претендентами на пост голови партії "Християнсько-демократичний союз" вважають Аннегрет Крамп-Каренбауер, Фрідріха Мерца та Єнса Шпана.

Так, політики вже встигли відзначитись заявами щодо зовнішньополітичних питань та агресивних дій Володимира Путіна, передають Патріоти України.

Генеральна секретарка партії Аннегрет Крамп-Карренбауер є одною із основних претендентів на посаду голови ХДС. Видання зазначає, що політик досі не робила жодних зовнішньополітичних заяв. Наразі її ставлення до Росії є максимально схожим до позиції Меркель.

Експерти вважають, що у майбутньому Крамп-Карренбауер із застереженням ставитиметься до Путіна через анексію Росією українського Криму та агресію РФ в Україні. Передбачається, що стосунки із Кремлем вона будуватиме, як Меркель.

Екс-очільник фракції консерваторів у Бундестазі Фрідріх Мерц є прихильником озброєння і другом НАТО, відтак він розглядає Росію як стратегічного супротивника. Проте, як зазначає видання, хоча Мерц вважає Путіна справді серйозним ризиком для Заходу, але переконаний, що Захід недостатньо зважав на чутливі для Росії аргументи.

Нинішній міністр охорони здоров'я Єнс Шпан теж відзначився критичними щодо Росії позиціями, проте висловлюється жорсткіше за Мерца.

Так, політик неодноразово закидав фракціям соціал-демократичної партії Німеччини та "Лівим" у Бундестазі прихильність до Путіна. Однак при цьому не говорив, як, на його думку, мають складатись відносини з Москвою.

Джерело: DW
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...