Як карлик прорахувався: "Президент РФ повинен постійно запитувати себе: а чи вартий Крим 10-14 млрд доларів? Чи варта збройна агресія проти України 200-250 млрд доларів?", - банкір

Російська імперія гарантовано розвалиться, коли частка ВВП Росії стане меншою за 1% від ВВП світу. Символічно, що частка ВВП СРСР в момент розпаду також наближалась до 1%.

Олександр СавченкоТакі дані навів економіст, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в блозі на сайті "Обозреватель", передають Патріоти України.

Економіст зазначив, що президент Росії в 2014 році обрав війну, хоча міг спробувати дипломатію або фінанси.

"Витрати Росії на захоплення і утримання Криму в 2014 році становили приблизно 7-8 млрд доларів. У 2015-му і далі вони щорічно сягають 5-6 млрд доларів, і це не враховуючи інвестицій", - пише Савченко.

Експерт також підрахував відтік капіталу і зниження ВВП вваслідок санкцій США і ЄС.

За його оцінками, відтік капіталу в 2014 році сягав приблизно 150 млрд доларів, в 2015-му - ще 100 млрд, в 2016 році - 30 млрд доларів. Зниження ВВП в 2015-му - 3,7%, 2016 році - 0,8%.

"На мою думку, президент Російської Федерації повинен постійно запитувати себе: а чи вартий Крим 10–14 млрд доларів? Чи варта збройна агресія проти України 200–250 млрд доларів? І це, абстрагувавшись від репутаційних ризиків!.. Уявімо, як мислив і діяв би раціональний, прагматичний президент нормальної країни. Завдання: зробити Крим своїм і підпорядкувати собі Україну. Раціональне рішення: за 10–15 млрд доларів можна було придбати всі підприємства і всю нерухомість в Криму, а ще за 100 млрд скупити в усіх українських олігархів і мільйонерів їхню власність, включаючи всі підприємства і банки материкової України. Мети досягнуто! Крим і вся Україна — у власності, а президент Росії ще й отримав би лаври цивілізованого інвестора!" - розмірковує Савченко.

При цьому, підкреслив експерт, економіка Росії болісно переживає наслідки політики Кремля.

"Частка Росії в світовому ВВП до 2013 року росла, нехай і за рахунок зростання цін на нафту і газ (2000 рік - 0,8%, 2013 рік - 2,8%)... Після остаточного розриву з нею України в 2014 р, Росія пішла ва-банк — розпочала війну проти України і ще більше програла. Її частка у світовому ВВП у 2016 році впала до 1,8%. Згідно з прогнозами Світового банку та МВФ, у 2019 році частка США в світовому ВВП практично залишиться незмінною — 21,8 %, частка Китаю зросте до 14,7 %. В той же час ВВП Росії, за моїм прогнозом, впаде до 1,6 %. Росія перетворюється на економічного карлика!" - зазначив Савченко.

"Російська імперія гарантовано розвалиться, коли частка ВВП Росії стане меншою за 1% від ВВП світу. Символічно, що частка ВВП СРСР в момент розпаду також наближалась до 1%", - додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...