Як колаборанти прибирають до рук райцентр: "Ми таким чином український Донбас про#бемо і без допомоги москальських танків і абізян з автоматами", - донеччанин (відео)

В Дружківці хочуть призначити організаторку антиукраїнських мітингів директором опорної школи.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook громадський активіст із Дружківки на Донеччині Павло Островський, передають Патріоти України.

"У мера Дружківки Валерія Гнатенка є улюблена забавка - біг по граблях. Скільки разів він потерпав від уваги національних ЗМІ до його бурхливої діяльності за часів окупації міста, навіть пробував судитися - міг би засвоїти одну просту істину: спроби призначити одіозних колаборантів на різні посади, нагородити їх медальками будуть сприйматися різко негативно. Також це практично завжди викликає чималий медійний резонанс, який дуже злить Гнатенка. Але на своїх помилках він вчитися не хоче, тому вчергове потрапляє в халепу.

Як каже Roman Sinicyn, знайомтесь. Ірина Прус, депутат Дружківської міськради від партії ̶Н̶о̶в̶о̶р̶о̶с̶с̶и̶я̶. Так місцеві активісти називали партію "Наш край" через засилля ватних персонажів у виборчому списку. Очолила партію директорка гімназії "Інтелект" Валентина Лугова, головний спікер на цьому відео. Вона називає українських військових терористами, які нападають на нашу землю". Однак цікава не тільки персона Лугової. За кулісами залишилась організатор мітингу, сестра Лугової Ірина Прус (на той момент заступник директора гімназії). За наявними у мене даними, вона займалась збором та координацією учасників антиукраїнського мітингу. Вчора це відео закинули в місцеву групу Дружковка - сама Ірина Прус в коментарях намагалась пошити в дурні учасників дискусії, мовляв її не видно на цьому відео, а значить і не було на мітингу. Однак там же Александра Пахомова виклала фото, де чітко видно Ірину Прус в перших рядах. Також є випуск газети ДНЛ того часу, де є це фото і стаття про мітинг "Женщины против войны", 3 сторінка, внизу https://goo.gl/HgR1Lo. Фото є в першому коментарі.

Ще з цікавинок - Ірина Прус за фахом вчитель історії. Її підлеглий, вчитель історії в гімназії Павло Морозов ще в мирні часи засмічував голови дітей антиукраїнською пропагандою. А зараз робить це в Донецьку в так званому "інституті післідипломної освіти ДНР" - тут є відео:

Там він створив курс "Основы гражданственности Донбасса", щоб "діти знали, що вони стоять на історичному фундаменті відродження донецько-криворізької республіки і новоросії". Також він називає роки незалежності України втраченим часом для російських інтересів часом і констатує, що це закінчилось Майданом. Можна уявити, яку історію України він викладав у гімназії під опікою старшої колеги, історика Ірини Прус. В коментарях до посту випускники гімназії згадали і інших антиукраїнських вчителів історії, також є інші фото. Найсмішніше, що Прус намагалась повернути Морозова по програмі СБУ "На тебе чекають вдома", бо це, мовляв, один з найкращих вчителів в гімназії. Однак Морозов надто швидко піднімався кар'єрними ліфтами фейкової республіки.

Чи варто казати, що в гімназії за активної участі тандему Лугова-Прус пройшов незаконний референдум, на якому намалювали >90% підтримки ідей російського фашизму?

Це була приказка. А от в чому казка. В Дружківці 17-ту школа буде опорною, на її модернізацію виділяють великі гроші, туди збиратимуть кращих вчителів і все таке. І от, Валерій Гнатенко вирішив поставити директором школи свою людину, Ірину Прус. Завтра її назвуть переможцем на так званому "конкурсі". Всі члени комісії проголосують так, як їм скажуть у виконкомі і виберуть одіозну кандидатку директором опорної школи. Тепер вона визначатиме курс розвитку школи. Нескладно здогадатись, яким він буде. В гімназії активно перешкоджали спілкуванню дітей з військовими під час заходів, які організовував Анатолій Водолазський, також там є обов'язковий курс "Православне виховання" від УПЦ МП. Можна чекати таких же педагогічних інновацій в опорній школі, якщо її очолить сестра Лугової.

На моє глибоке переконання, таких людей в принципі не можна підпускати до дітей. Тому прошу поширити це відео, щоб не допустити призначення організаторки антиукраїнського мітингу директором школи в Дружківці. Ми не забули і не пробачили, що ви творили в 2014-му.

На голову ДонОДА Павла Жебрівського особливої надії нема, бо проукраїнська позиція губернатора не заважала Гнатенку призначати своїх друзів-колаборантів на різні високі посади і нагороджувати їх відзнаками.

Але найбільша цікавинка і іронія долі полягає в тому, що на початку навчального року в Дружківку очікується візит Петра Порошенка, який відкриє оновлену опорну школу. Так от, на правах господаря хліб-сіль Президентові вручатиме організаторка антиукраїнських мітингів в Дружківці, якщо призначення одіозної кандидатки таки відбудеться. Ось до чого приводить відсутність покарання для активних колаборантів."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...