Як "нахлупили" Нахлупіна: Чи причетний "Гоблін" до арешту віце-прем'єра окупованого Криму (відео)

Родом Віталій Нахлупін – з Макіївки, Донецької області, а керувати до Криму його відправив екс-президент України Віктор Янукович.

Адвокати Віталія Нахлупіна – віце-прем’єра Криму, підконтрольного Росії, просять пом'якшити запобіжний захід для затриманого. Чиновника затримали в Москві за хабарництво і триматимуть під вартою у СІЗО до грудня, передають Патріоти України.

За освітою він стоматолог, а згодом став бізнесменом. Родом Віталій Нахлупін – з Макіївки, Донецької області, а керувати до Криму його відправив екс-президент України Віктор Янукович.

Після анексії Криму його команда поїхала з півострова, але Нахлупін залишився, а у 2016 році став віце-прем’єром у підконтрольному Кремлю Уряді, в його руках – фінансові потоки з Москви.

"Нахлупін залишився через те, що він знайшов собі покровителів у Москві. Тому він продовжував контролювати фінансові потоки, відповідно йому підійшла ця "перепідконтрольність", – сказала політологиня з окупованого Криму Євгенія Горюнова.

Нахлупін часто проводив семінари для кримських чиновників, а на переговорах до Аксьонова звертався на "ти".

У 2014 він задекларував майже 49 мільйонів рублів річного прибутку ( це близько 740 тисяч доларів), а вже знизився до майже 2 мільйонів рублів. Також на нього записана одна квартира та 6 автомобілів.

Задекларовані статки Нахлупіна

Арештували Нахлупіна 17 жовтня та звинуватили у систематичному хабарництві, сума – 5 мільйонів рублів. У СІЗО він проведе близько 2 місяців. Колишній радник іншого віце-прем’єра так званого Уряду Криму Володимир Гарначук підозрює, що Москва шукає гроші, виділені на будівництво доріг в окупованому Криму. Його попередника Олега Казуріна також заарештували та теж звинуватили в хабарництві.

Проте арешт Нахлупіна не означає, що стілець захитався і під Сергієм Аксьоновим, бо той заручився підтримкою ФСБ Росії Бортникова. Аксьонов запевняє, що давав російській спецслужбі навіть власні гроші для затримання хабарників.

Посаду Нахлупіна Аксьнов тепер розділив на дві: за економічний блок відповідатиме Ірина Ківіко, а розподіляти гроші буде Євген Кабанов – один із найбільших та найскандальніших забудовників на півострові.

Джерело: Крим.Реалії
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...