Як нинішній міністр фінансів, відданий ідеям Януковича, проміняв багате життя в Лондоні заради безкоштовної праці на "гаранта", - Сазонов

Генеральна прокуратура України перевіряє можливу причетність керівництва Мінфіну і персонально міністра Олександра Данилюка до схем Віктора Януковича щодо незаконного збагачення.
Олександр Данилюк

Про це повідомляє журналіст Кирило Сазонов в своєму блозі на Цензор.НЕТ, передають Патріоти України. “Мова йде про 18 млрд. гривень”, – пише він.

За інформацією журналіста, перевіряється причетність до злочинів осіб Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Адміністрації Президента часів Сергія Льовочкіна і Віктора Януковича і благодійних організацій, пов’язаних з Данилюком, з таким формулюванням: «Основною вимогою до керівників окремих структурних підрозділів злочинної організації, призначених на найбільш важливі посади в вищих органах державної влади, було служіння особисто Януковичу і готовність виконати його протиправні вказівки всупереч законам України і їх службових обов’язків».

Після вивчення графіка доходів Данилюка вимальовується зовсім інша біографія міністра – людини, настільки відданої ідеям Януковича, що проміняла багате життя в Лондоні заради безкоштовної праці на «гаранта».

Так, за відомостями журналіста, коли Данилюк жив і працював у Великобританії, його дохід становив 1,4-1,7 млн. грн в рік, або, за курсом валют тих часів, десь близько 20-25 тис. доларів на місяць. Але з початком ери правління Януковича він покинув Лондон і прибув рятувати Україну, “звичайно, без жодної винагороди, тільки під чітким керівництвом Сергія Льовочкіна, очоливши Координаційний центр з упровадження економічних реформ при АП, в якому, до речі, мабуть, так само безкоштовно, працювали і нинішні заступники міністра Сергій Марченко та Юрій Буца“. У перший рік свого керівництва Центром, пише журналіст, Данилюк нібито нічого не отримував. У наступні роки його дохід в місяць становив близько трохи більше $ 1 тис.

“Чи можна повірити, що людина, яка заробляла по 20 000 доларів на місяць, буде майже безкоштовно працювати в системі Януковича, заробляючи копійки, тоді як ця ж система дерибанила мільярди бюджету на шматки? Не місяць, не півроку. Всі чотири роки його влаштовувала така ситуація“, – підсумовує він.

Після падіння режиму Януковича, в березня 2014 Олександр Данилюк разом зі своїм нинішнім заступником Юрієм Буцой створюють Благодійну організацію «Центр реформ», в діяльності якої, зокрема, зазначено «надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н. в. і. в. (Основний)”. А вже восени 2015 Олександр Данилюк разом з відомим грузином Міхеілом Саакашвілі засновують Центр Вільної економіки ім.Кахи Бендукідзе. У команді того ж центру – знову соратник міністра Сергій Марченко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...