"Як перемогти сепаратизм - хорватський досвід", - нардеп Мосійчук

5 серпня 1995 року Хорватська армія в ході операція “Буря” здобувши місто Кнін поклала край існуванню самопроголошеної Республіки Сербська Крайна.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише народний депутат України Ігор Мосійчук, передають Патріоти України.

"Так Хорватія протягом декількох днів перемогла сепаратизм і по суті здобула перемогу у війні за незалежність.

На честь цієї великої перемоги, щороку 5 серпня в Хорватії відзначається День перемоги і подяки вітчизні та День хорватських захистників!

Операція “Буря” тривала з 4 по 7 серпня тобто всього три дні. Протягом операції за участі майже 200 000 хорватських вояків було визволено 10 400 квадратних кілометрів або 18,4% всієї території Хорватії. Загальні хорватські військові втрати становили 174 загиблих, 1100 поранених (важко — 572 і легко —528), полонених 3, пропалих безвісти 15, загалом 1314.

Попри перемогу, через тиск світової спільноти котра геть не прагнула самостійності країни, Хорватію змусили віддати визначних офіцерів, що були задіяні в операції, до Гаазького трибуналу.

Успішно проведена хорватським військом операція “Буря” є прикладом для України як треба боротися з сепаратизмом. Це відповідь всім політиканам, голубам та голубкам миру які в один голос з Путіним заявляють, що військовим шляхом конфлікт на ураїнському Донбасі вирішений бути не може. Може! Тільки так, і буде вирішений! Українські війська за декілька днів знищать ЛНР і ДНР, звільнять Донецьк і Луганськ та відновлять державний кордон України. Це єдино правильний шлях до перемоги у нашій національно-визвольній війні на Сході! І день коли це станеться, а станеться це тоді коли у керівництва держави буде політична воля, стане Днем нашої української Перемоги!"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...