Як почувається "вовча зграя" "москітного флоту" ВМС України (відео)

Чотири нових МБАК «Гюрза-М» вже мають наплавність більше 1000 км.

Як повідомлялось раніше, наприкінці вересня до Одеси прибули малі броньовані артилерійські катери, що невдовзі мають приступити до державних випробувань та за їх позитивних результатів стати на озброєння Військово-морських сил України, передають Патріоти України.

В конструкцію чотирьох нещодавно переданих до державних випробувань катерів були внесені зміни, так був замінений гребний гвинт та здійснений перерахунок валової лінії. Це дозволило вийти на номінальні показники швидкості у більш ніж 25 вузлів. Змінилась компоновка машинного відділення – було встановлено захист валової лінії для покращення техніки безпеки під час експлуатації, а також замінене розташування пожежного насосу в жилому відсіку. Зараз відбувається доведення спеціальної техніки – бойових модулів та системи управління вогнем.

Два з чотирьох нових катерів очолили випускники – лейтенанти, що не зрадили прсязі під час окупації російськими військами Криму й Севастополя. Катери вже пройшли 1000 км по річці через 5 шлюзів і після проходження держвипробування отримають імена.

Нові чотири броньованих артилерійських катери готують до випробувань для українських ВМС.

Наразі для потреб флоту будуються й катери іншого типу, крім того, завершується технічне проектування ракетного катеру, після чого планується перейти до його будівництва.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...