Як прославити "молоду республіку", увіковічити "падших" і не засміятися, або Будні "ЛНР"

Окуповані території Донбасу повільно, але, на жаль, впевнено повертаються в СРСР...

"І навіть не в Радянський Союз, а у "совок", бо з історичного небуття лізуть назад найбридкіші елементи совєцького буття", - пише Блог Медіа, передають Патріоти України, і продовжує:

"Днями так зване "Міністерство освіти і науки ЛНР" надіслало у навчальні заклади Луганська листи-вимоги про проведення заходів, у яких братимуть участь учні, студенти, викладачі, а також представники окупаційної влади.

У листах, окрім бюрократичних графіків і звітних форм-відписок, як головний документ фігурує така собі "Расшифровка векторов".

Під цією дивною назвою ховається перелік тем для заходів і пояснення, про що конкретно там треба говорити. Але! Коли читаєш цей "шедевр" епістолярного жанру, хочеться і сміятися, і плакати.

Писав його, скоріше за все, колишній працівник якогось відділу агітації і пропаганди часів СРСР. Про це свідчать купа помилок, стиль і "словоблудіє" автора. Тобто перед нами класична радянська "агітпропка" – тільки замість СРСР значиться "ЛНР", заміть секретаря ЦК – "глава республіки", замість загниваючого Заходу – Україна і так далі. Ну, а помилки – просто "по Фрейду". Наприклад, тема "Не забудем, не простим" – це "увековечивание памяти падших от рук украинских агрессоров". Так-так – саме "падших"…

Цікаво, що в деяких навчальних закладах окупованого міста розуміють всю абсурдність проведення подібних заходів. Так, у Луганському національному університеті ім. Даля, розсилаючи своїм викладачам завдання від "міністерства", в листі написали: "Товарищи, спешу "обрадовать" вас" – ось так, "обрадовать" в лапках. А потім: "Список векторов (по возможности не смеяться)". Але ж як тут не сміятися! І, повторюся, як не плакати…

Лист

Далі пропонуємо вашій увазі найяскравіші епізоди із "расшифровки векторов" (авторський стиль і помилки повністю збережені). Тільки не кажіть: навіщо поширювати це безумство?! Навпаки – ТАКЕ треба поширювати! Ну, по-перше, щоб в Україні знали, як зомбують жителів окупованих територій Донбасу. А, по-друге, хто зомбує – "дабы дурь оных была видна".

"ВЕКТОРЫ"

Имидж Главы

В СМИ формируется позитивный образ Главы Республики, направленный на поддержку позитивных ожиданий населения. Освещение образа политического лидера соответствует происходящим в Республике событиям, причем в каждом событии рассматривается причастность к нему политического лидера. Помимо прочего не стоит оставлять без внимания личные качества Главы ЛНР, так как освещение личных характеристик интересно читающей аудитории и передать личностные характеристики можно более точными яркими литературными образами и сравнениями.

В целом стоит задача создания целостного образа, включающего набор представлений о политических взглядах, практике, личных качествах, которые в целом способны вызвать симпатии у населения.

Образ "хунты"

Украинская власть выступает в образе "хунты", пришедшей к власти преступным путем. Сама власть имеет склонность к агрессии, конфликтность, неосмотрительность, чрезмерную рискованность, эгоцентризм. В СМИ формируется образ украинских преступников, фашистов и нацистов. Рассказывается о преступлениях киевских силовиков, бездействии украинских властей и прочее.

"Не забудем, не простим"

Увековечивание памяти падших от рук украинских агрессоров. В этом векторе можно использовать памятные очерки о солдатах-ополченцах, погибших в результате обстрелов мирных жителей.

"На Украине хуже"

Проводятся параллели (сравнительный анализ) различных сфер жизни, где ЛНР является явно в выигрыше (более дешевая коммуналка, дешевый хлеб, бензин, курс доллара и прочее). Таким образом формируется образ того, что на Украине жизнь гораздо хуже, чем в ЛНР. При этом можно использовать антинародные законы и прочее.

Снятие социальной напряженности

Освещение деятельности Народного Совета ЛНР, концертов и различных культурно-массовых мероприятий. Таким образом, мы демонстрируем, что в Республике течет нормальная и мирная жизнь…"

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...