Як Путін захоплював Крим: "Ввічливі" окупанти заходили чотирма колоннами, з різних сторін

За словами Макарука, Росія направила до Криму багато силовиків, оскільки "не вистачало кадрових професійних військових. Була загроза того, що велика частина українських військовослужбовців, які були в Криму, могла чинити опір".

Російські військові приїжджали в Крим для наступних окупації та анексії з чотирьох напрямків. Про це заявив прес-секретар волонтерської організації InformNapalm Михайло Макарук, передають Патріоти України.

"Перший - автомобільний шлях Харків-Сімферополь... Вони були переодягнені в цивільне. Приїжджали, в Севастополі отримували зброю і спокійно себе там почували... Другий шлях - висадка військової сили, техніки, людей із великих десантних кораблів Балтійського флоту, Північного флоту, які прибувають до Севастополя... Добиралися також поромом", - сказав волонтер.

За його словами, активна підготовка до анексії Криму велася близько двох місяців. Макарук зазначив, що це було встановлено за допомогою міжнародної системи пошуку кораблів і відстеження публікацій людей, які переодягалися, фотографувалися на тлі військових кораблів і з військовою технікою, що застосовувалися під час анексії. Ця техніка, зокрема БТР-82У, є тільки у російській армії.

Він зазначив, що 18-та мотострілецька бригада Північного військового округу добиралася до Криму також на літаках. Цей підрозділ брав участь у блокуванні військових частин ЗСУ.

За словами Макарука, Росія направила до Криму багато силовиків, оскільки "не вистачало кадрових професійних військових. Була загроза того, що велика частина українських військовослужбовців, які були в Криму, могла чинити опір".

Волонтер також додав, що встановлені кілька підрозділів ЗС Росії, які захоплювали Крим.

"Наша команда вже точно підтвердила участь 31-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади ВДВ Росії, 45-ї окремої гвардійської бригади навчального призначення, 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, 18-ї окремої мотострілкової бригади. А також 10-ї окремої бригади спецпризначення Головного розвідувального управління Росії", - сказав він.

Макарук додав, що InformNapalm співпрацює з Міністерством юстиції України, яке готує низку обвинувальних актів для справ України проти Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...