Як російські окупанти намагалися зробити із одного з лідерів Меджлісу "кримського Кадирова"

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв'язень Ахтем Чийгоз повідомив, що окупаційна влада Криму пропонувала йому $ 3 мільйони за згоду стати ставлеником Кремля на півострові.

Ахтем Чийгоз

«Аксьонов, Белавенцев, Теміргалієв (Сергій Аксьонов - так званий глава анексованого Криму, Олег Белавенцев - з 2014-го по 2016 рік - представник президента РФ на захопленому півострові, Рустам Теміргалієв - так званий екс-перший віце-прем'єр Криму - ред.) кілька разів навесні 2014-го до себе запрошували, говорили, що готові зі мною співпрацювати, мовляв, Мустафа Джемілєв зі своєї позиції не зійде, але у вас не менший авторитет в народі ... в загальному, дрібні, дешеві зіставлення влаштовували. Я слухав і чекав, до чого конкретно вони ведуть», - розповів Чийгоз, передають Патріоти України.
Далі, за його словами, йому сказали: «Ахтем-ага, ви - яскрава, шанована особа серед кримських татар, жорсткий борець, а нам потрібен свій Рамзан Кадиров в Криму». «Хотіли, щоб я таку роль виконував. І гроші пропонували ... Перший раз пропонували близько 3 млн дол. Цифру мені особисто Аксьонов і Белавенцев озвучили», - повідомив Чийгоз.
Відповідаючи на питання, яка цифра озвучувалася іншим кримським татарам, він сказав: «Ну, наприклад, тих же Ремзі Ільясова (заступник голови «Державної ради» окупованого Криму з 2 травня 2014 року - ред.) купили за 300 тис. дол., а на руки виплатили тільки 70 тис. дол.».
Він також уточнив, що сума в 3 млн дол. під час наступних зустрічей з представниками окупаційної влади не змінювалася, але змінювалися умови. «Наприклад, одного разу було сказано: забирайте район Бахчисарая, даємо вам там зелене світло, ми не втручаємося. Я відповів, що мені весь Крим потрібен. Весь і без них. Говорити з такими людьми про честь марно», - зазначив Чийгоз.

Він також висловив думку, що установка, кого з кримських татар «промацувати» на предмет зговірливості, вже була у 2012 році, хоча в самому Криму він ніколи не стикався з російськими спецслужбами.

Джерело: Гордон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...