Як самостійно підготувати SIM-карту до 4G-інтернету

Найбільші українські оператори дозволили абонентам віддалено змінити SIM-картку на нову, яка зможе працювати в мережах "четвертого покоління" стільникового зв’язку.

Сьогодні таку можливість запровадила компанія Vodafone Україна. Раніше це зробив "Київстар", а lifecell – тільки планує, передають Патріоти України.

Для того, щоби скористатися перевагами 4G – надшвидким (в рази більше, ніж 3G) бездротовим інтернетом – окрім, власне, покриття, потрібні ще дві речі. Це – телефон і сім-картка з підтримкою цієї технології, яка називається USIM.

Самостійна перевірка

В Україні оператори не дуже активно займаються термінальним бізнесом. Яку "трубку" купити, вибирає сам користувач серед безлічі пропозицій потужних сторонніх продавців. А от за SIM-картки відповідають тільки стільникові провайдери.

Задовго до появи 4G в Україні усі три оператори почали розповідати, як самостійно перевірити доступність нового мобільного стандарту. В мережі "Київстар" щоби визначити, наскільки сучасні у вас "сімка" та смартфон, треба, відповідно, набрати комбінацію *245*4# або *245*5# і натиснути "виклик".

Українським абонентам Vodafone вистачить для перевірки одного коду, *222#. Для своїх користувачів найменший оператор передбачив дві можливості – подзвонити в кол-центр або скористатися мобільною програмою "Мій lifecell".

Заміна власноруч

Не всім нашим співвітчизникам зручно відвідувати крамниці мобільних компаній, щоби отримати USIM. Спочатку оператори передбачили лише таку можливість.

Щоби уникнути черг, замінити SIM-картку можна власноруч. Для абонентів "Київстару" треба придбати новий стартовий пакет з позначкою 4G. Потім вислати запит на "перенесення" свого номеру на нову картку. Компанія пообіцяла, що така процедура не триватиме понад 30 хв.

В мережі Vodafone потрібно купити спеціальний стартовий пакет. Після цього пройти кілька кроків в онлайні або зателефонувавши оператору. Описані можливості доступні лише передоплаченим користувачам цих двох операторів. Якщо у вас "контракт" чи "корпорація" - без звернення до оператора нічого не вийде.

У прес-службі lifecell повідомили, що наразі подібну послугу компанія не надає. Однак планує – з доставкою нової USIM "в руки".

Встигнути до липня

Новий стандарт мобільного зв’язку запрацював в Україні з 30 березня 2018 року. Однак його покриття можна порівняти з роботою Wi-Fi-точок – таке ж невелике. Одна базова станція (БС) 4G може охопити місцевість радіусом пів кілометра. Це обумовлено стандартом і "високими" частотами, на яких з березня цього року запрацювало обладнання операторів. Усі три компанії отримали від держави дозвіл розгорнути "четверте покоління" на радіочастотах 2600 мегагерц.

З липня 2018 року компанії зможуть надавати 4G-послуги в діапазоні 1800 МГц. Відтоді можна очікувати, що покриття високошвидкісного мобільного інтернету стане суцільним, а не як зараз – "клаптиковим".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...