Як скрепам нашкрябати грошенят імперії: У Росії перевезення телефону та натільного одягу в літаку може стати платним

Нові авіаційні правила, запропоновані Мінтрансом, припускають введення додаткової плати за провезення в літаку верхнього одягу, парасольок, ноутбуків, мобільних телефонів, фотоапаратів і відеокамер, якщо їх вага більше безкоштовної ручної поклажі.

Про це повідомляє РІА Новости, передають Патріоти України.

При цьому нові правила передбачають, що встановлена авіакомпанією вага ручної поклажі не повинна бути менше п'яти кілограмів.

Безкоштовно і раніше можна буде провезти дамські сумки, портплед з костюмом і дитяче харчування для дитини. Ці речі не будуть враховувати при розрахунку ваги ручної поклажі.

Пасажири, які придбали поворотні квитки, зможуть безкоштовно взяти з собою не менше десяти кілограмів багажу. При цьому авіакомпанії зобов'язані повідомляти про умови перевезення речей до покупки квитка на літак.

Проект змін до федеральних авіаційних правил був розміщений на сайті regulation.gov.ru. Передбачається, що вони вступлять в силу після схвалення Радою Федерації і підписання президентом закону про скасування провезення безкоштовного багажу в разі покупки безповоротного авіаквитка.

Напередодні комітети з економічної політики і законодавства Радфеда відхилили документ, зазначивши, що введення норми про платний багаж може привести до подорожчання квитків. Пізніше комітет з економічної політики все ж підтримав законопроект.

Також ряд сенаторів запропонував відкласти обговорення документа через відсутність на нього відгуків громадських організацій. Раніше законопроект схвалила Держдума.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...