Як стати мільйонером: Холодницький розповів про схему "легалізації" коштів в е-деклараціях чиновників

В Україні створюється механізм, за яким можна "легалізувати" кошти, отримані незаконним шляхом.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі "112 Україна", передають Патріоти України.

"Зараз фактично створюється дуже небезпечний механізм, коли кожен, хто хоче легалізувати свої незаконно зароблені кошти, знайде собі мільйонера, який має такі кошти, і вони укладуть фактичний договір, що той нібито дає йому в борг, а той нібито отримує 5, 7, 10 млн. Фактично ми доводимо, що ніякої передачі коштів не було. Розумієте, вкрав, знайди колегу, який офіційно є мільйонером, укладемо договір і таким чином будемо вважати, що договір є", - зазначив він.

Як повідомлялося , 21 червня генпрокурор вніс у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дейдея (фракція "Народного фронту"), в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн. Луценко також зазначив, що у слідства є аудіофайли, якими спростовується запис в декларації Дейдея про нібито отриману його дружиною "позику на 3,5 млн грн від громадянина Лінчевського". У свою чергу Лінчевський стверджує, що дійсно давав цю позику. 3 липня Регламентний комітет Ради визнав звинувачення проти Дейдея необґрунтованим.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...