"Як святкують Великдень на передовій", - Мирослав Гай (фото)

Як зазначає волонтер, капелан в рясі та в горці, весело кропить каски з пасками та яйцями, коротке спілкування, та хоч щось нове у цій тупій, незрозумілій багатьом війні...

Про це на своїй сторінці у Facebook пише відомий волонтер Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"З 6-ї ранку їздимо по Вопам та блокпостам Нацгвардії та ЗСУ. Всі чекають капелана Миколу Мединського, не снідають, поки не освятять їм скромні "кошики" з касок чи похідні столи.

Люди живуть у тих бліндажах на нулі чи у другій лінії місяцями. Навіть хазяйства заводять. Хто маленький городик, а хто бува і гусей. І у всіх є коти та собаки. Так і живуть.

І от сьогодні, їздить до них капелан, а ми знімаємо те дійство для фільму Сергія Лисенка. Єлеєм мазали мене вже разів п'ять))).

І всюди звучать:

Христос Воскрес – Воістину Воскрес.

Слава Україні – Героям Слава.

Здобути і вдома бути.

Христос Воскрес – Воскресне й Україна.

І зараз у нас короткий перепочинок, ми пересідаємо з броньованої "Варти" до БТР і знову їдемо. Бо там десь чекають зі своїм скромним столом сотні вояків.

І от цікаво, а де всі інші капелани? Коли вони планують об'їзжати нулі? Бо коли б не той Мединський, то в цьому районі сотні воїнів залишилися б без свяченої паски, якщо звичайно волонтери не підвезуть.

Але хіба не радісно почути та побути 10 хвилин на живій службі, навіть коли ти атеїст. Просто приїхали живі люди, побратими зібрали святковий стіл: шматок ковбаски, паску, лимон, сало та пару яєць.

А тут і молитва, коротке спілкування. Та все без зайвого пафосу. Капелан в рясі та в горці, весело кропить каски з пасками та яйцями, коротке спілкування, та хоч щось нове у цій тупій, незрозумілій багатьом війні. Хоч якесь пояснення, напутнє слово та бодьорі: Христос Воскрес та Слава Україні.

Дякуємо батальону НГУ ім. Кульчицького у сприянні проведення святкової служби на нулі."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...