Як тесть померлого російського актора опинився в українській в'язниці

Тесть покійного російського актора Дмитра Мар'янова, екс-глава департаменту контррозвідки СБУ генерал Володимир Бик, не зміг попрощатися із зятем через те, що знаходиться під слідством за звинуваченням у державній зраді.

екс-глава департаменту контррозвідки СБУ генерал Володимир БикПро це пише "Комсомольская правда в Украине", передають Патріоти України. Як відомо, Бика 14 жовтня було випущено зі слідчого ізолятора під домашній арешт.

"Він дуже переживає, що не може попрощатися з Дмитром. І поки не може нічого коментувати. Я сам тільки один раз зв'язався із генералом - висловив йому своє співчуття", - розповів адвокат Бика Валентин Рибін.

За словами захисника, в Росію на похорон зятя виїхала дружина Бика.

Як відомо, Мар'янов п'ять років приховував народження спільної дитини з українкою Ксенією Бик, з якою вони познайомилися у 2010 році в Харкові, де актор був на гастролях.

Батько Ксенії, екс-глава департаменту контррозвідки СБУ, звинувачується у державній зраді у формі надання представникам іноземної організації (ФСБ) допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України).

За інформацією військової прокуратури, в кінці 2013 - початку 2014 року четверо високопоставлених співробітників СБУ - глава відомства Олександр Якименко, його перший заступник Володимир Тоцький, начальник департаменту спецслужби щодо захисту національної державності Сергій Ганжа і Володимир Бик організували через сервери Центру інформаційної безпеки ФСБ РФ завантаження в інтернет відеоматеріалів, які дискредитували Євромайдан.

Бик заперечує всі звинувачення, а справу проти себе називає помстою з боку колишнього глави СБУ Валентина Наливайченка. За його словами, йому інкримінують те, що він нібито за завданням спецслужб Росії і з використанням своїх підлеглих, публікував на YouTube пропагандистські сюжети російських ЗМІ.

Раніше в СБУ заявляли, що після перемоги Євромайдану в 2014 році Бик утік у Російську Федерацію, де переховувався зі своїми поплічниками.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...