Як труять українців: Журналістка показала "кухню" столичного фастфуду зсередини (фото, відео)

Всі ковбасні вироби зберігаються в холодильнику, туди лише не вміщується ящик з підів’явшими помідорами, пакети з хлібом і лаваш. Цій продукції місце на поличках доводиться ділити з миючими засобами, рукавичками і зграєю мух...

Хвиля масових отруєнь шаурмою в Києві спонукала кореспондентку одного з українських ЗМІ побачити цю «кухню» зсередини, передають Патріоти України. Дівчина пропрацювала там деякий час і розповіла про всієї таємниці столичного фастфуду.

Працювати журналістка влаштувалася в одну з точок на столичних «Нивках». Влаштовуючись на роботу, дівчину відразу попередили, що шаурму в кіоску тимчасово не роблять, тільки хот-доги. Робочий день триває 12 годин, з 9 ранку до 21:00.

Спочатку кілька днів дівчину навчали всьому необхідному, а далі – на роботу. Про санітарну книжку ніхто і не питав. «Куратор мого стажування вказує, де можна переодягтися, при цьому не нагадуючи і не перевіряючи, чи вимиті руки для приготування їжі», – пише журналістка.

У кіоску на час перевірок сховали залізний апарат, на якому готували м’ясо для шаурми. Не мили його вже давно. «Залізний агрегат, на якому ще недавно готували м’ясо на шаурму, зараз захований за прилавком, на підлозі, подалі від сторонніх очей. Шар жиру і сажі з першого разу не вдається змити, тим більше, коли води взагалі немає», – зазначає дівчина.

У кіоску також є два тази – з чистою і брудною водою. При цьому брудну воду вчать виливати ввечері, коли «ніхто не побачить».

«У тазик налита вода – там овочі можна мити, зелень ми ходимо на заправку мити. Але у нас, як бачиш, все ж продукти миються. В інших закладах ти краще взагалі нічого з м’ясом не купуй. Повір, я знаю, що там нічого не миють», – розповідав «інструктор» дівчини.

Робоче місце весь день докучають мухи, з якими борються тільки липкими стрічками. «Як гірлянди, під стелею розвішані липкі пастки для комах, але, схоже, це не особливо допомагає – сосиски на прилавку ласий об’єкт для мух», – пише дівчина.

Розповіла журналістка, і як зберігаються продукти в кіоску: «Всі ковбасні вироби зберігаються в холодильнику, туди лише не вміщується ящик з підів’явшими помідорами, пакети з хлібом і лаваш. Цій продукції місце на поличках доводиться ділити з миючими засобами, рукавичками і зграєю мух».

За словами журналістки, навіть незважаючи на всі старання, тримати в порядку крихітний кіоск вкрай складно. «На підлозі вже розтікся жир від мийки апарату для шаурми, мух злетілося ще більше, ніж раніше, а над підлогою звисає пакет з хлібом, який ось-ось піде комусь на хот-дог», – описує все дівчина.

Вона додає, що так як продукти весь день миють в одній воді, то до вечора вона дуже брудна і їх вже легше протирати. Розказали дівчині і що робити з зіпсованими продуктами і як їх видавати за свіжі.

Джерело: Страна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...