Як триматися подалі від інфаркту: Вчені знайшли зв'язок між кількістю віджимань і здоров'ям серця

Чи можете ви зробити 40 віджимань від підлоги? Чоловіки, здатні це здійснити, мають на 96% знижений ризик хвороб серця, як з'ясували дослідники.

Медики з США та Італії провели ретроспективне дослідження, розпочате в 2000 році. Співробітники 10 пожежних департаментів в штаті Індіана регулярно проходили медичні огляди, а також тести на віджимання і толерантність до фізичного навантаження, передають Патріоти України з посиланням на Journal of the American Medical Association.

Аналіз 1104 анкет показав, що у учасників дослідження, які могли виконати 40 віджимань, ризик виникнення серцево-судинних захворювань протягом наступних 10 років був на 96% менше, ніж у тих, хто виконував менше 10 віджимань.

У групі учасників, які виконували від 21 до 30 віджимань, ризик виявився на 75% менше, ніж у групи, в якій віджималися від 0 до 10 разів.

Дослідники відзначили, що для уточнення даних необхідні масштабніші дослідження, однак вже зараз можна сказати, що тест на кількість віджимань можна використовувати в якості найпростішого методу для оцінки функціонального стану організму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...