Як Туреччина може допомогти Росії знищити F-35 зсередини, - Business Insider

Американський F-35 був розроблений в рамках програми Joint Strike Fighter. Це найдорожча система озброєння всіх часів і винищувач, мета якого провести справжню революцію в тому, як ведуться бої в небі.

Але Туреччина, будучи союзником США в рамках НАТО, здається, збирається дозволити Росії знищити програму зсередини, пише Business Insider, нагадуючи, що Анкара бере участь в програмі щодо F-35 в якості партнера. Але вона збирається використовувати західний винищувач одночасно з російською системою ППО С-400, передають Патріоти України.

Експерти сказали виданню, що проникнення Росії в повітряну оборону НАТО, даючи їй детальний огляд F-35, буде шокуючим ударом для військової безпеки. Американські урядовці намагалися заборонити США продавати Туреччині винищувачі нового покоління. Але насправді у неї вже є два літаки. При цьому, в Анкарі угоду про покупку російських С-400 називають доконаним фактом.

Вчора командувач військ США в Європі генерал Кертіс Скапарротті сказав Комітету Сенату з питань Збройних сил, що ситуація настільки ж погана, як здається. «Моєю найкращою військовою порадою буде те, що ми не повинні дозволяти літати чи працювати з F-35 союзнику, який використовує російські системи, а особливо системи протиповітряної оборони», - сказав він.

«С-400 дозволяє краще вивчити можливості F-35, і це не піде на користь коаліції», - сказав командир союзних військово-повітряних сил НАТО генерал Тод Волтерс.

Він пояснив, що альянс особливо тривожить те, «як довго, тісно і близько» F-35 буде працювати з С-400. «Все це потребує з’ясування. Але вже зараз ми добре знаємо, що це виклик», - додав Волтерс.

Відставний генерал ВПС США Девід Дептула сказав Business Insider, що країни НАТО не хочуть, щоб на їхній території й в їхній оборонній мережі працювали будь-які російські системи. Оскільки це може призвести до витоку технологій і підриву переваг F-35 над російськими С-400.

Росія навряд чи просто продасть Туреччині радари, пускові установки й ракети, а потім піде собі геть. Вона буде також проводити тренування і забезпечувати активну підтримку. Таким чином, Москва може отримати доступ до системи протиповітряної оборони НАТО, а також вивчити можливості F-35.

Видання нагадує, що НАТО як військовий альянс був сформований для стримування Кремля. І якщо Росія зараз отримає інформацію про його ППО, це буде означати поразку у вимірі головної мети західної військової організації. Це також може звести нанівець найдорожчу в історії систему озброєння.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...