Як Україна зможе звільнити Донбас: Рецепт від колишнього бранця російських окупантів

На думку Фомічова, Україні потрібно провести реформи, посилити Збройні сили (ЗСУ) і економіку і тільки після цього зайнятися реінтеграцією окупованого Донбасу.

Володимир Фомічов

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній бранець бойовиків незаконних збройних формувань Володимир Фомічов, передають Патріоти України.

"... Може, коли в Росії будуть відбуватися інші процеси, у нас з'явиться можливість взяти кордон під свій контроль, а потім і мирно реінтегрувати регіон назад. Ми, звичайно, можемо піти на угоди боснійського формату, коли в Республіці Сербській (утворення у складі Боснії і Герцеговини, - ред.) немає взагалі жодного боснійського прапора", - сказав він.

За словами Фомічова, може бути навіть округ, який не контролюється ні Україною, ні "ДНР" - там буде міжнародна місія. Однак питання полягає в тому, що Україна від цього не виграє. Номінально Донецьк буде не окупований, але по факту окупація триватиме.

Екс-бранець бойовиків додав, що конфлікт на Донбасі може розтягнутися і на 20, і на 30 років. "Поки все йде до того, що конфлікт буде дуже протяжним в часі. Якщо Росія зрозуміє, що їй краще віддати два шматка Донецької і Луганської областей для того, щоб зняли санкції і нормалізувалася власна економіка, тоді все завершиться швидко, але якщо Росія і так відчуває себе добре і здатна розвивати внутрішні ринки, тоді швидко нічого не буде. Адже ми точно не можемо знати, яка буде ситуація в Росії", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...