Як українець потрапив у трудове рабство в Казахстані (відео)

Каменяр з України Артем Баранов спочатку влаштувався працювати офіційно в Астані, як трудовий мігрант. Там він пропрацював рік, а потім знайшов на сайті оголошення про вакансії в Шимкенті...

Громадянин України потрапив у трудове рабство в Казахстані. Замість грошей і документів він отримував їжу й цигарки, передають Патріоти України.

Каменяр з України Артем Баранов спочатку влаштувався працювати офіційно в Астані, як трудовий мігрант. Там він пропрацював рік, а потім знайшов на сайті оголошення про вакансії в Шимкенті. Оголошення було складено грамотно та підозр у чоловіка не викликало.

Баранов поїхав у Шимкент і почав працювати. А потім замість обіцяної зарплати, начальство видало оплату їжею і сигаретами. "Взяли документи, обіцяли зробити реєстрацію. Але в кінці кінців ні грошей, ні паспорта – нічого не побачив. А без документів і без грошей, ти особливо нікуди не поїдеш", - розповів українець.

У трудовому рабстві Баранов пробув майже два роки. Кілька тижнів тому він втік від роботодавців і звернувся в соціальний притулок. Зараз йому допомагають зробити документи, щоб він міг повернутися додому.

Місцеві юристи стверджують, що така практика поширена в Казахстані. В країну приїжджають працювати не тільки з України, а з Центральної Азії та Росії. Навіть якщо трудовий мігрант законно приїхав в Казахстан, і його роботодавець оформив всі необхідні документи, це не означає, що він не потрапить до шахраїв. "Процедура оформлення дозволу на роботу в Казахстані дуже складна. Ти можеш оформитися тільки одному господареві. Якщо ти півмісяця пропрацював і хочеш отримати новий дозвіл, ти повинен все одно будеш проходити все заново. Ти не можеш переводитися з місця на місце, ти прив'язаний до прописки. Також ти повинен перебувати за місцем реєстрації: якщо ти ночуєш в іншому місці – тебе можуть притягнути до відповідальності", - пояснюють фахівці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...