Як війська Путіна присвоїли собі чужі перемоги в Сирії

Бойовик розповів, що приватна військова компанія "Вагнера" звільнила Пальміру в Сирії, але Міністерство оборони РФ усі заслуги присвоїло собі.

Про це повідомляють росЗМІ, посилаючись на слова одного з бойовиків з Уралу, який воював на стороні окупантів РФ на Донбасі, а потім в Сирії в складі ПВК "Вагнера", передають Патріоти України.

На питання журналістів про сирійську армію, яка, як кажуть в РФ, звільняє міста за підтримки авіації Міноборони Росії, бойовик відповів: "Наше міністерство оборони там нічого не штурмує. Авіація - так, працює. ППО працює, тому що охороняє авіацію. ВДВ і морська піхота сидять на блоках навколо авіабази Хмеймім і морської бази Тартус, охороняють периметр. Реальною бойовою роботою по штурмівці позицій бойовиків, населених пунктів вони не займаються, за винятком груп ССО [сили спеціального призначення - армійський спецназ]. Достатньо знайомитися з озвученими втратами міноборони в Сирії: близько трьох десятків загиблих за три роки. Війна без втрат не буває ".

Також бойовик зазначив, що сирійська армія "це взагалі сміх". Він розповів, що там є лише одна дивізія генерала Аль Хасана, яка "воює більш-менш, всі інші - ніяк".

"Коли постало питання про форсування Євфрату для звільнення Дейр-Ез-Зора, щоб взяти правосторонню частину, сирійська армія відмовилася першою форсувати. Там же треба плацдарм взяти й утримати. Фатеміди [афганські найманці] теж відмовилися. Кого кинули? Нас. І Пальміру брали теж ми - ПВК "Вагнера", і перший раз, і другий ", - зазначив бойовик з Уралу.

За його словами, до Пальміри було все нормально і постачання було армійське. Коли перший раз брали Пальміру, в ПВК були танки Т-90, гаубиці, "Тигри", і БТРи.

"Але коли Шойгу [міністр оборони РФ] доповів головнокомандувачу:" Ми взяли Пальміру ", директор ПВК "Вагнер" Пригожин обурився: "Це ми брали Пальміру, а не ви!". ПВК "Вагнера" реально взяла всі висоти навколо неї (в тому числі, знамениту фортецю тамплієрів), і терористи самі пішли з міста, бо сидіти внизу, коли тебе почнуть кошмарити з висоти, сенсу немає ніякого. І потім підрозділи міністерства оборони спокійно йшли по пустелі, не зустрічаючи майже ніякого опору. Всю важку штурмову роботу зробила ПВК "Вагнера", - сказав бойовик.

Крім цього, він зазначив, що коли Пригожин з Шойгу посварилися, то останній наказав відібрати зброю у ПВК "Вагнер".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...