Як врятуватись від літньої спеки: ТОП-5 найкращих напоїв

Літо на носі – а отже, варто готуватись до днів, коли стовпчик термометра впевнено долатиме позначку у 30 градусів. Тож варто знати, чим втамовувати спрагу в такі дні, аби почуватись комфортно.

Журналісти 24 каналу пропонують кілька варіантів охолоджуючих напоїв, які триматимуть вас у тонусі влітку, передають Патріоти України.

Звичайна вода

Основний напій, який варто вживати у спеку. Пити необхідно часто маленькими ковтками ще до того, як відчуєте спрагу. Не слід також пити крижану воду, оскільки холодна вода гірше засвоюється організмом.

Зелений чай

Про те, що зелений чай має цілющі властивості, знали ще в стародавні часи. Цей напій є чудовим антиоксидантом та допомагає уникнути зневоднення. Крім цього, він надовго позбавить вас відчуття сухості в роті.

Морс

Цей напій – хороший спосіб порятунку від спраги. Окрім того, у ньому є багато вітамінів та антиоксидантів. Найкращим вибором буде смородиновий морс, адже смородина - є природним жарознижувальним засобом, тому дуже ефективна в спекотну пору.

Вода з м'ятою та лаймом

Чиста прохолодна вода з соком лимону чи лайму – один з найкращих напої в спеку, який не тільки втамовує спрагу, але й відновлює водний баланс, покращує обмін речовин, а також виводить солі і токсини. А м'ята, додана до води, освіжить вас і ваш подих.

Райхон-щербет

Наостанок запропонуємо вам східний освіжаючий трав'яний напій. Аби приготувати райхон-щербет, покладіть у окріп пучок фіолетового базиліку, прокип’ятіть 2-3 хвилини, додайте нарізаний лимон та 4-5 столових ложок цукру і дайте настоятись 15-20 хвилин. Після цього процідіть та охолодіть напій. Замість базиліку можна спробувати й інші трави – наприклад, м'яту чи чайну троянду.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...