Про це розповів сайту "Апостроф" виходець із Донецька, волонтер Леонід Краснопольський, передають Патріоти України.
За словами волонтера, люди зрозуміли, що для виживання їм не обов'язково записуватися в бойовики: "В "ополчення" нормальна людина не піде. Подивіться, хто там воює!"
"Там дають гуманітарку, там маса способів вижити. Можна металобрухт збирати, врешті-решт. Техніки скільки побитої - там різати і різати... Там всі знайшли собі якесь заняття. Ніхто не бідує." Контрабас" геть возять і з нашої боку, і з російської ", - повідомив Краснопольський.
За словами волонтера, незважаючи на блокаду, в Донецьку широкий вибір українських продуктів.
"Люди ж ходять, фотографують - маса цих фотографій у мережі. Є все, що душа забажає. І найцікавіше, що українські продукти ж у Донецьку люблять. Тому що російські їсти неможливо. Російське молоко навіть коти пити гребують", - зазначив він.
"Кажуть, що в місті багато людей. Багато молоді. Молодь почала займати "ніші" там всілякі в торгівлі, в переведенні в готівку... З Ростова приїжджають. З Ростова і з Шахт (місто в Ростовській області, - Ред.), До речі, дуже багато таксистів. Більшість із них не знають міста і просять показати дорогу. Там же навігатори на кшталт повідключали..." - розповів Краснопольський.
На запитання, чим заробляють місцеві жителі, волонтер відповів: "Контрабас". Що завгодно. Від продуктів до всіляких там миючих засобів. Возять всяку хр*нь. Це ж як "совок" - повний дефіцит. Що привезеш, те і продаси".
"А в цілому там же в основному залишилися пенсіонери і молодь. За рахунок чого молодь живе, я не знаю, у мене немає нікого в цьому сегменті, у кого можна було б запитати. Що ж стосується пенсіонерів - ну, не бідують вони, вже повірте! Вони отримують по дві пенсії. Сюди приїжджають і тут отримують - і "деенерівці" там гроші дають. Плюс "гуманітарку" отримують. Це зараз її трохи менше, а раніше завались було! У мене мама роздавала по 10 кг ще комусь далі - це те, що у неї залишалося. Не знаю... Мама грошей не просить, принаймні", - додав він.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...