Як виживає окупований Донецьк: Розповідь волонтера про реалії "ДНР"

В окупованому терористами "ДНР" Донецьку за три роки війни в основному залишилися пенсіонери і молодь, у яких краще за інших вийшло пристосуватися до нових реалій.
Донецьк сьогодні / Фото: РБК-Україна

Про це розповів сайту "Апостроф" виходець із Донецька, волонтер Леонід Краснопольський, передають Патріоти України.

За словами волонтера, люди зрозуміли, що для виживання їм не обов'язково записуватися в бойовики: "В "ополчення" нормальна людина не піде. Подивіться, хто там воює!"

"Там дають гуманітарку, там маса способів вижити. Можна металобрухт збирати, врешті-решт. Техніки скільки побитої - там різати і різати... Там всі знайшли собі якесь заняття. Ніхто не бідує." Контрабас" геть возять і з нашої боку, і з російської ", - повідомив Краснопольський.

За словами волонтера, незважаючи на блокаду, в Донецьку широкий вибір українських продуктів.

"Люди ж ходять, фотографують - маса цих фотографій у мережі. Є все, що душа забажає. І найцікавіше, що українські продукти ж у Донецьку люблять. Тому що російські їсти неможливо. Російське молоко навіть коти пити гребують", - зазначив він.

"Кажуть, що в місті багато людей. Багато молоді. Молодь почала займати "ніші" там всілякі в торгівлі, в переведенні в готівку... З Ростова приїжджають. З Ростова і з Шахт (місто в Ростовській області, - Ред.), До речі, дуже багато таксистів. Більшість із них не знають міста і просять показати дорогу. Там же навігатори на кшталт повідключали..." - розповів Краснопольський.

На запитання, чим заробляють місцеві жителі, волонтер відповів: "Контрабас". Що завгодно. Від продуктів до всіляких там миючих засобів. Возять всяку хр*нь. Це ж як "совок" - повний дефіцит. Що привезеш, те і продаси".

"А в цілому там же в основному залишилися пенсіонери і молодь. За рахунок чого молодь живе, я не знаю, у мене немає нікого в цьому сегменті, у кого можна було б запитати. Що ж стосується пенсіонерів - ну, не бідують вони, вже повірте! Вони отримують по дві пенсії. Сюди приїжджають і тут отримують - і "деенерівці" там гроші дають. Плюс "гуманітарку" отримують. Це зараз її трохи менше, а раніше завались було! У мене мама роздавала по 10 кг ще комусь далі - це те, що у неї залишалося. Не знаю... Мама грошей не просить, принаймні", - додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...