Як з ланцюга зірвався: Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський зробив черговий антиукраїнський крок

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський не рекомендуватиме президенту Анджею Дуді здійснювати візит до України.
Вітольд ВащиковськийВідповідаючи на питання, чи буде він переконувати президента не їхати до України в грудні, він відповів, що спочатку хотів би представити йому результати свого візиту до Львова 4 і 5 листопада, - сказав Ващиковський в ефірі Польського радіо, передають Патріоти України.

Можу тільки сказати, що оптимістичних новин у мене для президента немає. Я представлю ситуацію, а рішення має приймати сам президент. А ситуація є складною" - заявив Ващиковський.

Він також торкнувся питання складання "чорних списків" cеред українців, які, за словами Ващиковського, перешкоджають на адміністративному рівні проведенню польською стороною ексгумацій в Україні.

"Я можу сказати, що у випадку однієї особи цю процедуру вже введено в дію. Якщо її буде завершено, то упродовж кількох наступних днів я повідомлю, про кого йдеться", - підкреслив Ващиковський.

Раніше глава кабінету польського президента Кшиштоф Щерський повідомив, що у календарі Анджея Дуди на грудень передбачений його візит до Харкова, однак остаточне рішення буде прийняте після його консультацій з урядом і главою МЗС.

Ващиковський минулого тижня вже висловлював сумніви у доцільності такого візиту.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...