Як заробити на віртуальній реальності (відео)

Відчути себе немов герой-археолог голівудського блокбастеру Індіана Джонс можна в Південній Африці. Завдяки шоломам віртуальної реальності, відвідувачі почуваються першовідкривачами.

Проект стартував на місці розкопок у центрі під назвою Колиска людства, тут знайшли кістки австралопітека африканського – прямого предка сучасних людей, який жив 2 млн років тому. Відвідувачам достатньо надягнути шолом, щоб пройтися шляхом археологів, передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

Ученим було важче, їм потрібно було пролазити вузьким проходом між печерами – науковці в касках і спецодязі знімали все на камеру. За це їх прозвали підземними космонавтами. У печері встановили комп’ютери, на яких і дослідження проводили, і відео монтували – для використання у шоломах віртуальної реальності.

А у Фінляндії шоломи віртуальної реальності розробили для будівельників і архітекторів. Тепер вони можуть створити комп’ютерну модель, наприклад, аеропорту, а замовники можуть пройтися майбутнім об’єктом, уважно простежити за всіма деталями, щоб з’ясувати, чи відповідає проект тому, що дійсно хоче клієнт.

Шолом вартістю $6 тис. також використовують будівельники – спочатку щоб показати як виглядають стіни, а потім – який ремонт можуть зробити дизайнери. А провідні європейські автовиробники вже показують покупцям внутрішню начинку машин. Фінські розробники впевнені – вже незабаром рекламні проспекти на папері поступляться місцем шоломам віртуальної реальності.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...