Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів: Фахівці розповіли про корисні продукти

Згідно досліджень, речовини, корисні для серцево-судинної системи, корисні також і для нашого зору. Це пов'язано з роботою дрібних капілярів, що постачають кисень та інші поживні речовини. Здоров'я цих судинок має велике значення для здоров'я очей.

Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів? Фахівці розповіли про основні корисні речовини для наших очей, а також про продукти харчування, які ці речовини містять, передають Патріоти України.

Згідно досліджень, речовини, корисні для серцево-судинної системи, корисні також і для нашого зору. Це пов'язано з роботою дрібних капілярів, що постачають кисень та інші поживні речовини. Здоров'я цих судинок має велике значення для здоров'я очей.

Ми, звичайно, можемо отримати все це через вітамінні комплекси, але корисні для зору речовини містяться і в харчових продуктах.

  • Амінокислоти - м'ясо, яйця, молоко, сир і сир кисломолочний, йогурт, червоний перець, цибуля, часник, брюссельська капуста, брокколі, овес, мюслі, проросла сочевиця, зародки пшениці.
  • Біофлавоноїди (захищають око від шкідливого впливу сонячних променів) - спаржа, цитрусові, шовковиця, журавлина, персики, вишня, яблука, груші, виноград, червона цибуля, капуста, шпинат і часник.
  • Таурин (зберігає сітківку ока) - чорний і зелений чай, яблука, червоний лук, червоний виноград, цитрусові, помідори брокколі і зелень, мед.
  • Каротиноїди (є антиоксидантами і запобігають хронічним захворюванням очей) - авокадо, чорниця.
  • Лютеїн (антиоксидант, захищає очей від різних зовнішніх ушкоджень) - кукурудза, капуста, шпинат, зелень (особливо салат).
  • Астаксантин (найважливіший антиоксидант для очей) - лосось, креветки, форель.
  • Незамінні жирні кислоти (необхідні для нервової провідності в сітківці і для зниження рівня холестерину; працюють в організмі в якості палива для метаболізму і м'язової діяльності) - холодна риба (оселедець, сардини, анчоуси, тунець, лосось, палтус, скумбрія), насіння льону, рослинна олія, горіхи, яйця, спеції (особливо кмин).
  • Хром (допомагає запобігти короткозорості і глаукомі) - яйця, картопля.
  • Альфа-ліпоєва кислота (підтримує виробництво енергії з мітохондрій у клітинах очей) - шпинат, брокколі, дріжджі, яловичина.
  • Вітамін Е (має антиоксидантну дію) - зародки пшениці, горіхи, рослинна олія, зелень, авокадо, спаржа, ківі, брокколі, гарбуз, солодкий батат, манго, помідори, папайя.
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...