Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів: Фахівці розповіли про корисні продукти

Згідно досліджень, речовини, корисні для серцево-судинної системи, корисні також і для нашого зору. Це пов'язано з роботою дрібних капілярів, що постачають кисень та інші поживні речовини. Здоров'я цих судинок має велике значення для здоров'я очей.

Як зберегти і поліпшити зір, не вдаючись до медикаментів? Фахівці розповіли про основні корисні речовини для наших очей, а також про продукти харчування, які ці речовини містять, передають Патріоти України.

Згідно досліджень, речовини, корисні для серцево-судинної системи, корисні також і для нашого зору. Це пов'язано з роботою дрібних капілярів, що постачають кисень та інші поживні речовини. Здоров'я цих судинок має велике значення для здоров'я очей.

Ми, звичайно, можемо отримати все це через вітамінні комплекси, але корисні для зору речовини містяться і в харчових продуктах.

  • Амінокислоти - м'ясо, яйця, молоко, сир і сир кисломолочний, йогурт, червоний перець, цибуля, часник, брюссельська капуста, брокколі, овес, мюслі, проросла сочевиця, зародки пшениці.
  • Біофлавоноїди (захищають око від шкідливого впливу сонячних променів) - спаржа, цитрусові, шовковиця, журавлина, персики, вишня, яблука, груші, виноград, червона цибуля, капуста, шпинат і часник.
  • Таурин (зберігає сітківку ока) - чорний і зелений чай, яблука, червоний лук, червоний виноград, цитрусові, помідори брокколі і зелень, мед.
  • Каротиноїди (є антиоксидантами і запобігають хронічним захворюванням очей) - авокадо, чорниця.
  • Лютеїн (антиоксидант, захищає очей від різних зовнішніх ушкоджень) - кукурудза, капуста, шпинат, зелень (особливо салат).
  • Астаксантин (найважливіший антиоксидант для очей) - лосось, креветки, форель.
  • Незамінні жирні кислоти (необхідні для нервової провідності в сітківці і для зниження рівня холестерину; працюють в організмі в якості палива для метаболізму і м'язової діяльності) - холодна риба (оселедець, сардини, анчоуси, тунець, лосось, палтус, скумбрія), насіння льону, рослинна олія, горіхи, яйця, спеції (особливо кмин).
  • Хром (допомагає запобігти короткозорості і глаукомі) - яйця, картопля.
  • Альфа-ліпоєва кислота (підтримує виробництво енергії з мітохондрій у клітинах очей) - шпинат, брокколі, дріжджі, яловичина.
  • Вітамін Е (має антиоксидантну дію) - зародки пшениці, горіхи, рослинна олія, зелень, авокадо, спаржа, ківі, брокколі, гарбуз, солодкий батат, манго, помідори, папайя.
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...